Alexander Zverev a ajuns la trei înfrângeri consecutive în circuitul ATP, al treilea favorit al turneului de la Tokyo (de 500 de puncte) fiind învins în primul tur de australianul Jordan Thompson.

Alexander ZverevFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Alexander Zverev, învins de Jordan Thompson la ATP Tokyo

Aflat pe locul 60 în ierarhia mondială, Thompson a avut nevoie de o oră și 35 de minute pentru a furniza surpriza zilei la competiția japoneză, scor 6-3, 6-4.

Diferența în primul set a fost făcută de breakul reușit de Jordan în cel de-al patrulea game. Zverev (9 ATP) a condus cu 2-0 în setul secund, dar australianul s-a impus câștigând de două ori la retur.

De știut:

  • Jordan Thompson se va duela în turul următor cu învingătorul partidei dintre americanul Ben Shelton (19 ATP) și japonezul Taro Daniel (97 ATP, venit din calificări).
  • Fost loc 2 ATP, finalist la US Open 2020 și câștigător al Turneului Campionilor în 2018 și 2021, Zverev a pierdut ultimele trei meciuri disputate, toate în două seturi. Germanul a fost învins de Daniil Medvedev (semifinale - Beijing), Roman Safiullin (turul doi - Shanghai) și Jordan Thompson (primul tur - Tokyo).

Japan Open are loc în perioada 16-22 octombrie, pe hard, face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de $2,013,940. Campionul en-titre este Taylor Fritz, americanul fiind și principal favorit în 2023.