​Iga Swiatek a fost la un pas de eliminare în sferturile turneului de la Beijing, dar fosta lideră a ierarhiei mondiale a revenit spectaculos în fața franțuzoaicei Caroline Garcia și s-a calificat în penultimul act al competiției „WTA 1000”.

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO WTA Beijing: Campioana de la US Open, în semifinale după o nouă victorie clară

Iga Swiatek, la două puncte de înfrângere în meciul cu Caroline Garcia

Sportiva din Polonia s-a impus după două ore și 36 de minute de joc, scor (8)6-7, 7-6(5), 6-1.

Ambele jucătoare au servit excelent în primul set (nu au existat mingi de break, lucru rar întâlnit în tenisul feminin), iar câștigătoarea a fost decisă la tiebreak.

Caroline a fost prima care a ratat două mingi de set (la 6-4), Iga nu a reușit să închidă manșa la retur (a condus cu 7-6), iar franțuzoaica a avut în cele din urmă câștig de cauză, scor 10-8.

Swiatek a condus cu 4-1 în setul secund, dar Garcia nu a renunțat la luptă, a revenit și s-a apropiat la doar două puncte de victorie (6-5, 30-15).

Iga și-a făcut până la urmă serviciul, a condus cu 5-1 în tiebreak, dar a fost egalată la 5 și Caroline se afla din nou la două puncte distanță de semifinale.

Garcia a trimis afară un retur și Swiatek nu a mai putut fi oprită: a câștigat tiebreakul cu 7-5 și setul decisiv cu 6-1 (a fructificat a cincea minge de meci).

  • Iga va avea parte de o misiune dificilă în semifinale: va da peste Coco Gauff (3 WTA), jucătoare care a câștigat ultimele 16 meciuri disputate.

Rezumatul partidei dintre Caroline Garcia și Iga Swiatek

China Open are loc la Beijing, în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $8,127,389.

Ultima ediție a competiției a avut loc în 2019 (a tot fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19), iar atunci campioană s-a încoronat Naomi Osaka.