Turneele de categorie „WTA 1000” sunt cele mai importante după cele de Grand Slam, dar organizatorii competiției de la Guadalajara (Mexic) nu se vor putea bucura de prezența celor mai bune șase jucătoare ale lumii.

Iga SwiatekFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Jucătoarele din Top 6 vor lipsi de la WTA Guadalajara

Turneul din Mexic va începe în data de 17 septembrie, la doar o săptămână după terminarea US Open 2023, iar multe jucătoare de top nu se vor afla pe tabloul principal.

Ultimul nume important care a renunțat la competiția de la Gudalajara este Iga Swiatek, sportivă care a pierdut locul 1 WTA (eliminată în optimi la US Open).

„Din nefericire trebuie să mă retrag de la turneul de la Guadalajara din cauza unei schimbări în programul meu. Trebuie să îmi ascult corpul și, după un sezon atât de intens, prioritatea noastră numărul unu este să termin stagiunea sănătoasă.

Trebuie să îmi fac planul înțelept, astfel încât să nu risc vreo accidentare. Îmi pare rău că nu voi fi prezentă, dar sunt sigură că atmosfera de la Guadalajara va fi uimitoare, așa cum mi-o amintesc. Ne vedem la Tokyo” - Iga Swiatek pe Twitter.

Jucătoarele din Top 10 care vor lipsi de la WTA Guadalajara: Aryna Sabalenka (1), Iga Swiatek (2), Coco Gauff (3), Elena Rybakina (4), Jessica Pegula (5 - campioana en-titre), Marketa Vondrousova (6), Karolina Muchova (8) și Caroline Garcia (10).

23 dintre primele 51 de jucătoare ale lumii au renunțat până acum la turneul de categorie „WTA 1000” (pe această listă se află și Sorana Cîrstea).

Guadalajara Open Akron 2023 face parte din categoria „WTA 1000”, are premii totale în valoare de $2.788.468, iar la start pe tabloul principal se vor afla 64 de jucătoare. Întrecerea are loc în perioada 17-23 septembrie. Principalele favorite vor fi Ons Jabeur și Maria Sakkari, iar campioana en-titre este Jessica Pegula.