Revenit pe prima poziție a ierarhiei mondiale, Novak Djokovic a trecut fără probleme de turul al doilea la US Open, după trei seturi câștigate în fața spaniolului Bernabe Zapata Miralles (76 ATP), scor 6-4, 6-1, 6-1.

Novak DjokovicFoto: Tetsu Joko / AP / Profimedia

Novak Djokovic, duel cu conaționalul Laslo Djere în turul trei la US Open

După startul lansat în fața fracezului Alexandre Muller (6-0, 6-2, 6-3), Nole a rezolvat partida cu Zapata Miralles tot în trei seturi.

Dacă în primul set spaniolul l-a condus în două rânduri chiar la început, următoarele au fost un antrenament reușit pentru sârb în vederea fazelor următoare ale competiției.

Partida a durat puțin peste două ore.

De știut:

  • În clasamentul ATP Live, Djokovic a urcat pe primul loc, el urmând să revină pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei la finalul US Open indiferent de rezultatele din turneu (lui Alcaraz i s-au scăzut cele 2000 de puncte câștigate la ediția precedentă, în timp ce Nole nu a participat anul trecut la Grand Slamul de la New York pentru că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19).
  • În turul al treilea, Djokovic va da peste conaționalul său, Laslo Djere (38 ATP).

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.