Mirra Andreeva a învins-o pe Dayana Yastremska în primul tur de la WTA Lausanne, dar confruntarea dintre cele două jucătoare a continuat în afara terenului.

Mirra AndreevaFoto: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Mirra Andreeva susține războiul din Ucraina, spune Dayana Yastremska

La câteva zile după înfrângerea categorică din Elveția (6-0, 6-2 pentru Andreeva), ucraineanca a cerut ca rusoaica de 16 ani să fie sancționată de WTA pentru activitatea ei de pe rețelele de socializare.

Într-o postare pe Instagram, Dayana a explicat că Mirra a apreciat mai multe postări care vizau atrocitățile comise de ruși în Ucraina. Yastremska nu a prezentat dovezi pentru a-și susține acuzațiile.

„Am vrut să postez ceva despre o situație din Elveția pe care o găsesc inacceptabilă. Din păcate, instanțele din tenis rămân indiferente în fața atrocităților comise în Ucraina.

De curând, am cerut să fie aplicate sancțiuni împotriva Mirrei Andreeva pentru că a apreciat mai multe postări care vizau atrocitățile din Ucraina, iar WTA a transmis cu lejeritate că nu va interveni.

Sunt supărată, dar rămân devotată luptei pentru țara mea, pentru familia mea și pentru prietenii mei din Ucraina” - Dayana Yastremska.

Rezultatele obținute de Mirra Andreeva în 2023

Lausanne: Turul II

Wimbledon: Optimi (venită din calificări)

Roland Garros: Turul III (venită din calificări)

Madrid: Optimi.

Mirra a început anul în afara Top 200 WTA, dar se află acum pe locul 62 WTA.

Cele mai cunoscute jucătoare învinse de Andreeva în 2023: Leylah Fernandez, Beatriz Haddad Maia, Magda Linette, Barbora Krejcikova, Anastasia Potapova.