Ana Bogdan (a treia favorită) s-a calificat miercuri în optimile turneului WTA de la Lausanne, sportiva noastră trecând, scor 2-6, 6-3, 6-3, de Simona Waltert (ocupantă a locului 132 în ierarhia mondială).

Ana BogdanFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Începutul de meci nu a fost neapărat cel mai reușit pentru sportiva noastră, Ana (39 WTA) cedându-și în trei rânduri gameurile de serviciu. Simona a câștigat destul de categoric manșa, scor 6-2.

Problemele de la lansare nu au dispărut total pentru Bogdan (până la finalul partidei a mai cedat în trei rânduri gameurile de serviciu), dar Ana a făcut diferența de la retur.

Au fost în total șase breakuri realizate de sportiva noastră în seturile doi și trei (câte 3 pe set), iar victoria a fost de partea campioanei en-titre de la WTA Iași (6-3, 6-3).

De știut:

  • În optimi, Ana Bogdan va da peste Dalila Jakupovic, din Slovenia, 32 de ani, ocupanta locului 267 în clasamentul WTA, jucătoare venită din calificări.
  • Pentru calificarea în optimile de la Lausanne, Ana va primi $ 4.770 și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • WTA Lausanne are loc în perioada 24-30 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $259.303. Campioana en-titre (din 2022) este Petra Martic.