Meciul dintre Shuai Zhang și Amarissa Toth a oferit scandalul verii în circuitul WTA, iar organizatorii turneului de la Budapesta au comentat situația într-o postare de pe Facebook.

Scandal la meciul Shuai Zhang - Amarissa Toth de la WTA BudapestaFoto: Attila Volgyi / Xinhua News / Profimedia

>> Jucătoarele din WTA au reacționat după ce Amarissa Toth a făcut-o pe Shuai Zhang să plângă la Budapesta

Deja supărată după ce s-a certat cu arbitrul de scaun în urma unei decizii controversate, Shuai (favorită 2) a cedat în momentul în care Toth (548 WTA) a șters urma cu piciorul și nu a vrut să mai continue partida. Chinezoaica a fost huiduită de public, iar Amarissa (beneficiară a unui wildcard) a sărbătorit ridicând mâinile.

După ce au descris situația într-o postare de pe pagina oficială a competiției, organizatorii s-au poziționat de partea sportivei maghiare și i-au atacat pe oamenii din echipa chinezoaicei Zhang (45 WTA).

„Amarissa nu a decis dacă mingea era bună sau nu. A fost decizia arbitrului de linie și apoi a arbitrului de scaun.

Jucătoarea de tenis maghiară, care a jucat primul meci din viața ei pe tabloul principal la un turneu WTA, poate că nu s-a comportat bine în toate situațiile, dar nu a făcut nimic care să poată fi descris drept o lipsă de integritate.

Și nu există nicio abatere, nicio neînțelegere. Chinezii manipulează lumea cu un videoclip manipulator”, au scris organizatorii turneului „WTA 250” de la Budapesta.