A fost antrenorul lui Roger Federer în ultimii ani ai carierei marelui campion elvețian, iar recent a relatat prima întâlnire pe care a avut-o pe terenurile de tenis cu Novak Djokovic. Este vorba despre Ivan Ljubicic, croatul prezentând capitolul la care Nole avea carențe mari în trecut.

Novak DjokovicFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Ivan Ljubicic și tehnica slabă de care dispunea Djokovic: „Nu mă gândeam vreodată că va ajunge cel mai de succes jucător al lumii”

Într-o intervenție pentru presa elvețiană și preluată de We love tennis, Ljubicic vorbește cu subiect și predicat despre Novak Djokovic.

Croatul spune că l-a întâlnit prima dată pe Nole la Academia lui Riccardo Piatti, acolo unde s-a antrenat împreună cu sârbul.

„Când era junior, a venit la Academie la Riccardo Piatti (n.r. reputat antrenor italian), acolo unde mă aflam și eu. Ne-am antrenat împreună luni de zile. Desigur, se vedea că avea talent. Era mobil și foarte agil, dar din punct de vedere tehnic era modest.

Backhandul său era bun, forehandul era problematic, cu o priză extremă, iar serviciul său avea încă mult loc de îmbunătățire. Nu m-aș fi gândit la vremea respectivă că va deveni cel mai de succes jucător al lumii” - Ivan Ljubicic.

În vârstă de 44 de ani, Ivan a reușit de-a lungul carierei de jucător să ajungă cel mai sus pe locul 3 ATP (1 mai 2006), iar cele mai bune performanțe la Grand Slam au fost: semifinale la Roland Garros (2006) și sferturi la Australian Open (tot în același an).

Când vine vorba despre antrenorat, Ljubicic l-a ajutat pe Federer să triumfe în două rânduri la Australian Open (2017 și 2018) și o dată la Wimbledon (2017). De asemenea, cu croatul în loja sa Mister Perfect și-a mai trecut în CV 4 titluri Masters.

De la momentul povestit de Ljubicic, Djokovic și-a îmbunătățit constant jocul ajungând să fie recordman, printre altele, când vine vorba de săptămânile petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (389), la titlurile de Grand Slam (23) și la turneele de categorie Masters (38).