​Vineri vom afla numele jucătorilor care se vor duela în marea finală masculină de simplu de la Wimbledon 2023. În primul meci al zilei, Carlos Alcaraz (liderul ATP) va da peste Daniil Medvedev (al treilea favorit). În fine, ziua se va încheia cu partida dintre Novak Djokovic (marele favorit la câștigarea trofeului) și Jannik Sinner (pregătit de Darren Cahill).

Novak DjokovicFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

>> Novak Djokovic, spionat la Wimbledon 2023 de tatăl unui rival

Wimbledon 2023, semifinalele masculine: Alcaraz vs Medvedev și Djokovic vs Sinner

De la ora 15:30

Carlos Alcaraz (1) vs Daniil Medvedev (3) / 1-1 meciuri directe

Medvedev a câștigat primul meci direct chiar pe iarba de la Londra, la ediția din 2021 a Wimbledonului. A fost o victorie clară, scor 6-4, 6-1, 6-2, dar la acel moment Alcaraz era încă la statutul de mare speranță.

Între timp, ibericul a câștigat un Grand Slam (US Open 2022), a ajuns în semifinale la Roland Garros, iar la All England Club speră să bifeze prima sa finală.

Mai mul decât atât, Carlos a trecut fără dubii de Daniil în acest an la Indian Wells în marea finală din California, scor 6-3, 6-2.

Urmat de

Novak Djokovic (2) vs Jannik Sinner (8) / 2-0 meciuri directe

În urmă cu un an de zile, Nole și Jannik se întâlneau în faza sferturilor de la All England Club. Au fost ceva emoții pentru sârb, deși nimic nu ar fi anunțat așa ceva.

Sinner a câștigat primele două seturi (7-5, 6-2), iar Djokerul a fost nevoit să acceseze cel mai bun nivel al său pentru a trece de ambițiosul italian (6-3, 6-2, 6-2).

Sârbul este mare favorit să câștige această partidă, iar în cazul unui triumf la Wimbledon va egala recordul de titluri al lui Roger Federer de pe iarba londoneză: 8.

*Meciurile vor putea fi urmărite în direct pe canalele Eurosport.