Novak Djokovic mai are nevoie de doar două victorii pentru a cuceri al optulea titlu de la Wimbledon, iar sârbul nu a mai ezitat după meciul cu Andrey Rublev și a afirmat că este favorit la All England Club.

Novak DjokovicFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Novak Djokovic spune că este favorit la câștigarea Wimbledon 2023

Experiența căpătată de-a lungul timpului pe iarba londoneză (dar și la turneele de Grand Slam: a 46-a semifinală din carieră) îl poziționează pe Nole în capul listei favoriților, iar sârbul este conștient de acest lucru.

„Nu vreau să par arogant, dar bineînțeles că mă consider favorit la titlu. Judecând după rezultatele pe care le-am avut în cariera mea aici, cu cele 7 titluri de la Wimbledon pe care le-am câștigat, e normal să mă consider favorit” - Novak Djokovic, citat de PuntoDeBreak.

Despre Andrey Rublev, adversarul învins în sferturi

„E diferit, evident: a juca într-un Grand Slam nu este comparabil cu a juca într-un turneu ATP 250. Toți așteaptă ca Andrey, care este extrem de muncitor și foarte dedicat sportului, să facă următorul pas în carieră.

Cred că a jucat un tenis fantastic astăzi. A pus multă presiune pe mine, a jucat foarte rapid, a încercat să mă împingă înapoi pe teren. A reușit să facă asta în unele momente ale meciului.

A fost ca o luptă de câini. Unele puncte din meci au fost lungi și epuizante. Acele gameuri de la finalul setului trei au decis meciul. Cu siguranță, Rublev a jucat astăzi un tenis de cea mai bună calitate, a fost peste tot ce a arătat în precedentele dispute directe” -Novak Djokovic.

Despre Jannik Sinner, adversarul din semifinale

„L-am văzut și joacă la un nivel foarte înalt. Îi place să joace pe iarbă și pe suprafețele rapide; îi place să fie agresiv și să preia controlul asupra punctului. Atât pe forehand cât și pe backhand lovește mingea foarte tare, încercând să fie cel care va dicta punctul de la început.

Îi cunosc bine jocul. Este atât de tânăr și are în continuare o marjă de progres. Și-a îmbunătățit deja serviciul, iar pe iarbă acest lucru face diferența.

Este un jucător foarte complet și acum este pentru prima dată în semifinalele de la Wimbledon. Aștept cu nerăbdare această provocare. Avem amândoi două zile de recuperare și sunt sigur că va fi foarte motivat să câștige. Pe de altă parte, și eu sunt” - Novak Djokovic.

Wimbledon 2023, semifinalele masculine

Alcaraz (1) / Rune (6) - Medvedev (3) / Eubanks

Sinner (8) - Djokovic (2).

Ierarhia titlurilor de Grand Slam câștigate

1 Novak Djokovic 23

2 Rafael Nadal 22

3 Roger Federer 20 etc.