Calificat în turul doi de la Wimbledon, Holger Rune a vorbit despre regula la care ar renunța pentru a face din tenis un sport mai interesant.

Holger RuneFoto: Matthias Schrader / AP / Profimedia

Holger Rune vrea punct decisiv la 40-40

Pregătit de Patrick Mouratoglou, danezul a afirmat că și-ar dori să se joace un singur punct în cazul în care se ajunge la 40-40 într-un game.

Holger nu înțelege utilitatea regulii avantajului și spune că tenisul ar avea numai de câștigat dacă aceasta ar fi eliminată.

„Dacă aș putea schimba o singură regulă în tenis, ar fi simplu: aș renunța la avantaje. Pentru ce trebuie să câștigi două puncte la rând când e 40 egal?

Pentru a face tenisul mai interesant, aș juca un singur punct și cine îl câștigă să câștige și gameul. Ar fi numai beneficii: vor fi puncte mai interesante, va fi mai multă tensiune și mai mult spectacol.

Mai mult, va scurta meciurile, ceea ce este mai bine pentru fani. O astfel de regulă ar face meciurile mult mai intense” - Holger Rune, la conferința de presă.

De știut:

  • Rune (favorit 6) joacă în turul doi de la Wimbledon împotriva ibericului Roberto Carballes Baena (57 ATP).
  • Regula avantajului nu este folosită în probele de dublu masculin, feminin sau mixt (excepție fac turneele de Grand Slam).

Wimbledon 2023 are loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.