Novak Djokovic va încerca să câștige Wimbledon pentru a opta oară în carieră (ar egala recordul lui Roger Federer), iar fostul lider mondial a vorbit despre ce-l menține motivat la 36 de ani.

Novak DjokovicFoto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Novak Djokovic, motivat înainte de Wimbledon 2023: „Șapte meciuri pentru un nou titlu”

Campion deja la Australian Open și Roland Garros, Nole dorește să bifeze Marele Slam în 2023 (să câștige cele patru turnee majore în același an).

Sârbul spune că nu-l interesează cine se află de cealaltă parte a fileului și a afirmat că va da totul pentru a-și îndeplini obiectivele.

„Sunt sigur că nu sunt singurul jucător care visează să câştige Wimbledon. E un turneu cu o tradiţie grozavă şi mereu mă simt ca şi cum ar fi prima oară când vin aici. E o emoţie aparte, sunt sentimente care cu greu pot fi descrise.

M-am antrenat şi ieri şi azi pe Centre Court, e încă un pic ciudat, pentru că abia de anul trecut ne-au permis să ne pregătim aici înainte de turneu. Vorbim de cea mai cunoscută arenă din lume, e mereu o onoare să păşesc pe această iarbă.

Nu trebuie să-l am pe Carlos (Alcaraz) sau pe altcineva ca să găsesc acel plus de efort și motivație atunci când joc Grand Slamuri, pentru că știu că trebuie să câștig șapte meciuri pentru a duce acasă un nou titlu.

Deci, oricine este la celălalt capăt al fileului nu există nicio diferență pentru mine. Trebuie să fac ceea ce trebuie să fac. Cea mai mare parte a atenției mele este concentrată pe corpul meu, mintea mea și jocul meu, încercând să-l aduc la starea optimă.

Încă simt foamea de succes, de cât mai multe victorii în Grand Slamuri, de mai multe realizări în tenis. Atâta timp cât există acel impuls, știu că pot concura la cel mai înalt nivel. Dacă nu voi mai avea asta, cred că va trebui probabil să mă confrunt cu diferite circumstanțe și să am o altă abordare.

Până acum există încă dorință care îmi dă forță. La câteva zile după victoria de la Roland Garros, mă gândeam deja la pregătirea turneului de la Wimbledon și la ce trebuie făcut. Sezonul de tenis este de așa natură încât nu îți oferă prea mult timp pentru a reflecta sau a te bucura.

Sigur, mi-a plăcut să fiu cu familia mea, dar nu pentru atât de mult timp. O parte din mine este foarte, foarte mândră și foarte încântată să fiu în această poziție și să am 23 de turnee de Garnd Slam câștigate” - Novak Djokovic, citat de Eurosport.

De știut:

  • Cap de serie nr. 2 la Wimbledon 2023, Djokovic va juca în runda inaugurală împotriva argentinianului Pedro Cachin (67 ATP), luni, de la ora 15:30 (ora României), pe Terenul Central de la All England Club.
  • Nole a jucat un singur meci pe iarbă înainte de Wimbledon: 6-3, 3-6, 10-7 vs Frances Tiafoe, la turneul demonstrativ de la Hurlingham.

Traseul virtual al lui Novak Djokovic la Wimbledon 2023

Turul I: Pedro Cachin

Turul II: Jordan Thompson / Brandon Nakashima

Turul III: Tomas Martin Etcheverry

Optimi: Lorenzo Musetti / Hubert Hurkacz

Sferturi: Andrey Rublev / Felix Auger-Aliassime / Nick Kyrgios

Semifinale: Casper Ruud / Jannik Sinner / Taylor Fritz

Finala: Carlos Alcaraz / Daniil Medvedev / Holger Rune.

Wimbledon 2023 va avea loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.