Meciul cap de afiș din primul tur al turneului WTA de la Cincinnati dintre Serena Williams și Emma Răducanu a fost amânat de organizatorii americani, fapt ce a stârnit frustrare în rândul fanilor care erau pregătiți să vadă luni noaptea partida dintre cele două.

Serena WilliamsFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

Inițial, organizatorii au anunțat că meciul Serenei cu Emma va avea loc luni, 15 august, însă partida a fost mutată pentru ziua de marți, în sesiunea de seară.

Fanii și-au luat liber și au cheltuit pe deplasare special pentru meciul Serenei Williams cu Emma Răducanu

Decizia organizatorilor a adunat multă frustrare în rândul multora dintre fanii pregătiți special să vadă partida dintre cele două.

Meciul a generat un interes enorm ținând cont de faptul că va fi penultimul turneu la care Serena va participa înainte de a se retrage din tenis (va spune adio sportului de performanță la US Open).

Decizia de a amâna meciul a fost justificată de organizatorii de la Cincinnati în următorul fel: „din cauza unui număr de factori legați de programare”.

Serena Williams vs Emma Răducanu ar fi trebuit să aibă loc luni noaptea la Cincinnati, dar partida va avea loc până la urmă marți noaptea (miercuri în România), undeva de la ora 02:00 (ora României). Ploaia a dat peste cap duminică unele meciuri de la Cincinnati.

Ajunsă la aproape 41 de ani (pe care îi va împlini pe 26 septembrie), Serena Williams se află în prezent pe locul 612 în lume, în timp ce Emma Răducan se găsește pe 13.

Britanica este văzută favorită de casele de pariuri în meciul contra legendarei Serena Williams.

Western & Southern Open - Ultimul turneu înainte de US Open 2022

Competiție de categorie WTA 1000, turneul se dispută pe hard în perioada 15-21 august 2022. Are premii totale $2.527.250, iar la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare. Campioana en-titre este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis), titlul cucerit anul trecut.