​Novak Djokovic a stârnit controverse în ultimele săptămâni, după ce nu a fost lăsat să rămână în Australia deoarece nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, liderul ierarhiei ATP este acţionarul majoritar al unei companii daneze de biotehnologie care lucrează la un tratament pentru Covid-19 fără legătură cu imunizarea, informează The Guardian.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Djokovic a cumpărat 80 la sută din acţiunile QuantBioRes în 2020.

Ivan Loncarevic, director executiv al companiei, a confirmat pentru Reuters implicarea lui Djokovic. El a mai declarat, pentru Financial Times, că nu a mai discutat din luna noiembrie cu tenismenul şi că sportivul nu este .

QuantBioRes are angajaţi aproximativ 11 cercetători care lucrează în Danemarca, Australia şi Slovenia, a precizat Loncarevic, care a subliniat că se lucrează la un tratament, nu la un vaccin.

Pe site-ul companiei se menţionează că s-a început dezvoltarea unui pentru Covid-19 în iulie 2020.

Compania îşi propune dezvoltarea unei peptide care să împiedice coronavirusul să infecteze celulele din corpul uman. Testele clinice pentru tratamentul dezvoltat ar putea începe în această vară, în Marea Britanie, scrie News.ro.