Dominic Thiem (9 ATP și câştigătorul US Open 2020) a fost îndemnat de ​ministrul austriac al Sănătăţii să se vaccineze împotriva Covid-19, miercuri, într-un moment în care chestiunea vaccinării preocupă tenisul mondial, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

La începutul lunii octombrie, jucătorul în vârstă de 28 de ani, accidentat la încheietura unei mâini din luna august, a explicat că aşteaptă produsul societăţii farmaceutice americane Novavax, care utilizează o tehnologie diferită de cele folosite la vaccinurile actuale. El a precizat, totodată, că va opta pentru unul din vaccinurile deja aprobate, dacă nu va avea altă alegere, scrie Agerpres.

Vaccinurile clasice, denumite "inactive", ar putea fi disponibile abia în 2022, şi "nimic nu indică că ele ar prezenta avantaje în raport cu vaccinurile actuale", a comentat ministrul Wolfgang Muckstein, medic de profesie, pentru presa austriacă.

El a avertizat asupra riscului de "Covid de lungă durată", inclusiv pentru tineri şi sportivi, cu simptome de oboseală, diminuare a concentrării, dureri corporale şi probleme respiratorii. "Noi avem şi pacienţi de 30 de ani la terapie intensivă", a insistat el, în timp ce Austria se confruntă cu o puternică creştere a contaminărilor.

Responsabilul politic i-a mai transmis, joi, lui Thiem că îi propune o întâlnire "pentru a-i elimina incertitudinile".

Problema vaccinării se află în centrul discuţiilor în tenisul mondial în perspectiva viitorului Open al Australiei, ce va avea loc peste trei luni, la Melbourne (17-30 ianuarie). Autorităţile australiene au repetat, miercuri, că nu vor aproba eventuale scutiri care să permită jucătorilor nevaccinaţi să participe la primul Grand Slam al sezonului.

Internaţionalul Joshua Kimmich, de la clubul german de fotbal Bayern Munchen, a declanşat recent reacţii în lumea fotbalului, dar şi în politica din Germania, după ce a anunţat că nu se va vaccina.

Cu doar 63,8% din populaţie complet vaccinată, Austria, una din ţările cele mai bogate din lume, se confruntă cu probleme în convingerea persoanelor refractare.