Tenismenul rus Daniil Medvedev (2 ATP) l-a învins pe americanul Reilly Opelka (32 ATP) în finala turneului ATP 1000 de la Toronto. Sportivul din SUA a disputat prima lui finală de Masters din carieră.

Daniil MedvedevFoto: Aurelien Morissard / Xinhua News / Profimedia

Medvedev, principalul favorit al competiţiei canadiene, s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră şi 25 de minute în faţa tânărului jucător american (23 ani) aflat pe poziţia a 32-a în ierarhia ATP şi care a disputat cu această ocazie prima sa finală de Masters 1.000, categorie la care rusul avea deja trei trofee cucerite, la Shanghai, Cincinnati (ambele în 2019) şi Paris (2020).

Originar din Moscova, Daniil Medvedev şi-a trecut în palmares al treilea titlu din acest sezon, după cele de la Marsilia (în martie, pe hard) şi Mallorca (în iunie, pe iarbă). El a dezamăgit la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară, unde a fost eliminat în sferturile de finală, potrivit Agerpres.

Graţie acestui succes, Medvedev se anunţă unul dintre favoriţii US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care va avea loc în perioada 30 august - 12 septembrie la New York.