După ce a ratat șansa unică de a bifa Golden Slamul, Novak Djokovic a rămas și fără medalie în proba de simplu din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sârbul a fost învins în trei seturi de ibericul Pablo Carreno-Busta.

Novak DjokovicFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

În finala mică a turneului olimpic, Carreno-Busta s-a impus cu 6-4, (5)6-7, 6-3, după două ore și 48 de minute de joc.

Carreno-Busta a câștigat primul set după ce a făcut break în game-ul al cincilea după un game în care Djokovic nu a reușit să obțină vreun punct (6-4).

Setul secund a fost unul foarte echilibrat: ambii jucători au servit foarte bine, Nole a salvat o minge de meci în tiebreak (la scorul de 6-5 pentru iberic) și s-a impus cu 8-6.

Djokovic a ratat o minge de break în primul game al setului decisiv, dar adversarul său nu a ratat ocazia avută în game-ul următor și s-a desprins la 3-0. Ambii jucători și-au făcut serviciul până la capăt și Pablo a obținut victoria și medalia de bronz după ce a fructificat a șasea minge de meci (6-3).

De știut:

Câștigător la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon în actualul sezon, Novak Djokovic a ratat șansa unică de a bifa Golden Slamul. Performanța a fost realizată până acum doar de legendara Steffi Graf, în 1998.

Pentru aur, germanul Alexander Zverev se va duela cu rusul Karen Khachanov.

Novak Djokovic mai avea o șansă la o medalie la Tokyo, dar s-a retras înaintea meciului pentru bronz din proba de dublu mixt. Alături de Nina Stojanovic, Nole urma să întâlnească perechea australiană Ashleigh Barty/John Peers.