​​Tenis: ce sport frumos! Nimic nu e mai atrăgător decât Federer – Nadal la legendarul Wimbledon. Sau decât un meci Djokovic – Murray la Australian Open. Sau altele, ca să fim cinstiți. Lecția care se desprinde este că singurul substitut pentru tenis este și mai mult tenis, scrie GiveMeSport.

Titlurile mari din ATP ale BIG 3Foto: captura atpworldtour.com

Dacă tot am ajuns aici, cine credeți că a fost cel mai mare atlet din acest sport? Pentru un iubitor al tenisului este o dezbatere care merită tot timpul din lume.

Comunitatea Ranker prin ranker.com a făcut un sondaj. Ceea ce nu a făcut a fost să introducă și factorii care contează cel mai mult într-o asemenea dezbatere.

Dar să aruncăm o privire pe lista care a rezultat.

15. Stefan Edberg

14. Andy Murray

13. Don Budge

12. Mats Wilander

11. Jim Courier

10. Guillermo Villas

9. Roy Emerson

8. Arthur Ashe

7. Jimmy Connors

6. Boris Becker

5. Roger Federer

Roger Federer pe 5 este ciudățenia absolută. Nici nu contează cine este deasupra lui, omul cu 20 de Majors trebuie să fie cel puțin în primii doi.

4. Bjőrn Borg

Măreția lui Borg n-a fost vreodată sub semnul întrebării. Totuși, se pune o întrebare: de ce este în Top 5 peste Pete Sampras, cu 14 Majors pe numele lui? Sunt trei mai mult decât suedezul. Oricum, considerând că este o lume în care Sampras nu există, Borg este la locul lui.

3. Novak Djokovic

Jokerul. Un adevărat mare jucător al zilelor noastre, care are 18 Majors și nu numai. Este sub Federer și Nadal la trofee, așa că simți că merită locul 3.

2. Ivan Lendl

Este o adevărată jenă că cineva care n-a câștigat vreodată la Wimbledon este al doilea în lista celor mai mari din toate timpurile. Dar istoricul ne arată că a fost un star la vremea lui.

A câștigat de trei ori US Open și Roland Garros în același an, făcând-o spectaculos într-o perioadă scurtă între 1984 – 1987 și a mai câștigat și de două ori la Australian Open puțin după aceea. Dar chiar și așa, să fie plasat peste Federer, Djokovic, Sampras, Borg și alții este o mare greșeală.

1. Rafael Nadal

Regele zgurii. Din cele 20 de Majors, 13 sunt la Roland Garros. Este un record nebun. Nimeni nu este pe aproape și nici nu va fi vreodată. Dar marea întrebare este: poate fi plasat peste cineva care a fost mai performant la alte turnee de Grand Slam?

Lăsând Roland Garros la o parte, Federer a câștigat de cel puțin cinci ori la fiecare din celelalte turnee de Grand Slam. Este o constanță incredibilă. Dar dacă este cineva care vrea să dezbată în continuare, există oricând argumentul că zgura este cea mai dificilă suprafață și Nadal este stăpânul ei.