​"Miracolul românesc" reuşit de Simona Halep împotriva americancei Lauren Davis în 2018, în turul 3 de la Australian Open, a fost inclus de site-ul eurosport.fr într-un top 50 al meciurilor de la acest turneu de Grand Slam, pe poziţia a 31-a.

Simona Halep, meci interzis cardiacilor cu Lauren DavisFoto: ausopen.com

Simona Halep, lider mondial în acel moment, a învins-o dramatic pe Lauren Davis, în trei seturi, 4-6, 6-4, 15-13. Meciul a stabilit recordul celui mai mare număr de ghemuri disputate la Australian Open într-un meci de simplu feminin: 48. Dintre acestea, 28 doar în ultimul set, sufocant din toate punctele de vedere pe căldura de la Melbourne.

"Când Lauren Davis, locul 76 mondial, câştigă primul set, lumea îşi spune că Simona Halep va trebui să tragă tare pentru a evita o eliminare neaşteptată. Nimeni însă nu-şi imagina ce va urma. Românca se va impune după o luptă de 3 ore şi 44 de minute (2 ore şi 22 de minute pentru setul decisiv) şi după ce a salvat trei mingi de meci. Ea va servi de patru ori pentru victorie. Numărul unu mondial iese de pe teren învingătoare, dar complet epuizată: ", scrie site-ul citat.

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Lauren Davis:

În acel an, Halep a jucat finala la Australian Open, fiind învinsă de daneza Caroline Wozniacki, informează Agerpres.

Citește și: VIDEO Australian Open: Simona Halep vs Lauren Davis / Thriller pe "Rod Laver" - Halep, calificare dramatica in optimi dupa ce a salvat trei mingi de meci