Belgianca Kim Clijsters a anunţat că îşi va continua a treia parte a carierei de jucătoare, chiar dacă nu se va mai juca tenis în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, informează lesoir.be.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Voi continua, chiar dacă nu mai jucăm anul acesta. Mi-au lipsit prea mult emoţiile competiţiei şi nu am reuşit să joc decât două turnee", a declarat Clijsters.

Sportiva a rămas în SUA după ce sezonul a fost întrerupt, chiar înainte de începerea turneului de la Indian Wells, în martie.

"Urma să joc turneul Indian Wells. Cum acesta a fost anulat, ne-am întors în casa noastră din New Jersey. Am mers cu bicicleta, am alergat, am improvizat un teren de tenis cu scaune... Am fost alături de copiii mei, inclusiv Jack (n.r. - în vârstă de 6 ani) care întreba pe toată lumea: Este pacat, dar nu putem face nimic. Când am auzit că şcolile urmau să se redeschidă în Belgia şi ştiind că vom fi în carantină timp de două săptămâni, ne-am spus că ne putem întoarce", a afirmat ea.

După ce a câştigat un grand slam, la US Open, în 2005, Clijsters s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat trei grand slam-uri, de două ori la US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage din nou, în 2012.

În acest an, jucătoarea care va împlini 37 de ani la 8 iunie s-a întors din nou pe teren. Înainte ca sezonul să fie întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, ea a evoluat la două turnee, fiind învinsă de spaniola Garbine Muguruza, scor 6-2, 7-6 (6), în primul tur, la Dubai, şi de britanica Johanna Konta, scor 6-3, 7-5, la Monterrey, tot în prima manşă, informează News.ro.