​Yannick Noah, fost tenismen şi căpitan nejucător al echipelor Franţei de Cupa Davis şi FedCup, l-a citat pe Ion Ţiriac, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, pentru a-şi exprima şi el dezacordul faţă de noul format al Cupei Davis, informează lequipe.fr.

Cupa DavisFoto: daviscup.com

"Peste tot pe Internet, vedem înflorind criticile referitoare la această nouă Cupa Davis. Comentariile vin de peste tot, jucători, organizatori, consultanţi, specialişti în economie. Inevitabil, cel al lui Ion Ţiriac are puţin mai multă valoare decât celelalte: ", a scris Noah, pe Instagram.

De curând, la Madrid s-a încheiat prima ediţie a Cupei Davis după un nou format, cu 18 echipe participate (şase grupe de câte trei echipe), care se întrec timp de o săptămână. Această competiţie este organizată de Federaţia Internaţională de Tenis, ITF, prin grupul Kosmos, controlat de fotbalistul Gerard Pique de la FC Barcelona, iar criticile referitoare la acest format care a înlocuit meciurile disputate pe terenul uneia dintre echipe, la mai multe date dintr-un an, nu au fost puţine.

Fostul număr 3 mondial Noah, 59 de ani, a câştigat turneul de la Roland Garros, în 1983. În calitate de căpitan nejucător al Franţei, el a cucerit de trei ori Salatiera de Argint, în 1991, 1996 şi 2017. Cu echipa Franţei de Fed Cup, el a câştigat trofeul, în 1997.