FCSB și Rapid au terminat la egalitate, scor 2-2, o partidă cu multe faze de poartă din etapa cu numărul cinci din play-off-ul SuperLigii. Roș-albaștrii ratează șansa de a deveni campioni încă din acestă rundă.

FCSB - Rapid pe Arena NaționalăFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

FCSB – Rapid 2-2, în SuperLigă - Ambele formații, la prima remiză din play-off

FCSB va mai avea de așteptat cel puțin o etapă pentru a câștiga matematic titlul de campioană a României, după remiza cu Rapid obținută în fața a peste 45.000 de spectatori, record pentru acest sezon.

După un gol anulat al lui Florinel Coman, formația lui Elias Charalambous a deschis scorul în minutul 10 prin căpitanul Darius Olaru, cu un șut din interiorul careului.

În decurs de doar trei minute, rapidiștii au întors rezultatul prin kosovarii Ermal Krasniqi și Albion Rrahmani.

Giuleștenii au avut și ei un gol anulat, după ce Rrahmani, aflat în ofsaid, s-a aflat pe direcția mingii trimisă de Hasani în poarta lui Târnovanu.

FCSB l-a pierdut din nou pe Vlad Chiricheș, care s-a accidentat și a părăsit terenul înainte de finalul primei reprize.

Egalarea a venit în minutul 57 prin Alexandru Băluță, care a deviat în plasă o centrare șutată a lui Florinel Coman.

La primul meci ca antrenor principal al Rapidului, Bogdan Lobonț obține doar un punct, iar formația sa se află departe de îndeplinirea obiectivului, calificarea în cupele europene.

De cealaltă parte, FCSB acumulează 45 de puncte, cu 13 mai mult decât următoarea clasată, Farul Constanța.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre FCSB și Rapid.

SuperLiga, etapa cu numărul 5 din play-off

Farul – CFR Cluj 5-1

FCSB – Rapid 2-2

Sepsi – Universitatea Craiova / duminică 19:00

Clasament play-off SuperLiga

1. FCSB – 45 puncte

2. Farul – 32 p

3. Universitatea Craiova – 31 p

4. CFR Cluj – 31 p

5. Rapid – 29 p

6. Sepsi – 27 p

Principalele momente ale partidei:

Min 90+5: Fluier final pe Arena Națională.

Min 90: Patru minute de prelungiri pentru repriza secundă.

Min 87: Lovitura de cap a lui Rrahmani după centrarea lui Funsho trece peste poarta lui Târnovanu.

Min 81: Fază controversată în careul celor de la FCSB, doi jucători rapidiști cad după duelurile cu fundașii adverși, dar arbitrul Bârsan nu este chemat la VAR.

Min 70: FCSB controlează ostilitățile și presează poarta lui Aioani, în timp ce giuleștenii par că „au terminat benzina” și nu mai reușesc contraatacurile din prima repriză.

Min 57: GOOOL FCSB. Intrat la pauză, Alexandru Băluță restabilește egalitatea cu o reluare din câțiva metri, după o centrare șutată a lui Coman.

Min 50: La partida din această seară sunt prezenți 45.143 de spectatori, record de prezență pentru acest sezon al SuperLigii.

Min 46: A început repriza secundă pe Arena Națională.

Min 45+2: Finalul primei părți pe Arena Națională.

Min 45: De la margine se arată două minute de prelungiri pentru prima repriză.

Min 42: Vlad Chiricheș se accidentează din nou și părăsește terenul înainte de finalul primei reprize, înlocuit de Dawa.

Min 41: Claudiu Petrila este lansat excelent de Rrahmani, dar șutul acestuia din poziție bună este respins în corner de Târnovanu.

Min 39: Ocazie uriașă ratată de FCSB. David Miculescu trimite cu capul peste poartă din doi metri, după un corner executat bine de Florinel Coman.

Min 31: Șutul lui Jakub Hromada de la distanță trece pe lângă poarta lui Târnovanu.

Min 23: Gol anulat și pentru Rapid. Florent Hasani înscrie cu un șut de la marginea careului, dar golul este anulat pentru ofsaid la Albion Rrahmani, care se afla pe direcția mingii.

Min 15: GOOOL Rapid. Albion Rrahmani întoarce scorul cu o lovitură de cap din zona punctului de la 11 metri, după o lovitură liberă executată foarte bine din dreapta.

Min 12: GOOOL Rapid. Ermal Krasniqi restabilește egalitatea cu un șut la colțul scurt din interiorul careului, după o pasă greșită a lui Adrian Șut.

Min 10: GOOOL FCSB. Căpitanul Darius Olaru deschide scorul cu un șut la colțul scurt din interiorul careului, după o ezitare a lui Jakub Hromada.

Min 3: Gol anulat pentru FCSB. Darius Olaru îi pasează în interiorul careului lui Florinel Coman, care înscrie cu un șut la colțul lung. Arbitrul asistent ridicase însă fanionul pentru ofsaid.

Min 1: Arbitrul Marcel Bârsan fluieră startul partidei de pe Arena Națională.

Echipele de start:

FCSB: 32. Târnovanu – 2. Crețu, 21. Chiricheș, 30. Ngezana, 33. Radunovic – 16. Lixandru, 8. Șut, 27. Olaru (c) – 10. Popescu, 11. Miculescu, 7. Coman. Antrenor: Elias Charalambous

Rezerve: 1. Udrea, 99. Vlad – 3. Panțîru, 18. Pandele, 6. Haruț, 5. Dawa, 20. Antwi, 80. Radaslavescu, 25. Băluță, 98. Popa, 42. Alhassan

Rapid: 16. Aioani – 47. Braun, 22. Săpunaru (c), 6. Iacob, 24. Borza – 26. Oaidă, 14. Hromada – 77. Krasniqi, 8. Hasani, 27. Petrila – 9. Rrahmani. Antrenor: Bogdan Lobonț

Rezerve: 90. Drăghia – 3. Bădescu, 21. Grigore, 19. Onea, 15. Cristea, 5. Cepoi, 25. Emmers, 96. Papeau, 80. Cîrjan, 91. El Sawy, 7. Bamgboye, 11. Burmaz

Partida de pe Arena Națională îl are la centru pe arbitrul Marcel Bârsan, ajutat la cele două tușe de Florin Neacșu și Laszlo Bucsi. În camera VAR se vor afla Radu Petrescu și Marius Badea.