Etapa cu numărul 20 a SuperLigii programează „derbiul retrogradării” dintre FC Botoșani și Dinamo București, ocupantele ultimelor două poziții ale clasamentului.

Jucatorii echipei FC BotosaniFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Patronul lui FC Botoșani, convins că echipa sa va retrograda dacă pierde meciul cu Dinamo

Dacă în alți ani FC Botoșani lupta pentru prezența în play-off, acum formația din Moldova ocupă ultima poziție a clasamentului SuperLigii.

Mai mult, elevii antrenați acum de Mihai Ciobanu și Andrei Patache nu au reușit nicio victorie în actualul sezon, deși au trecut 19 etape.

Înaintea duelului cu Dinamo, patronul Valeriu Iftime speră la o victorie care să îi trezească pe jucătorii săi.

„Ce să facem?! Fotbalul e un joc, câștigă unul, pierde altul. Până la urmă, dacă nu vom mai fi în Liga 1 nu va veni sfârșitul lumii, deși ar fi păcat, pentru noi. Cu Dinamo verificăm ultimul pașaport de a ne mai lupta în acest campionat.

Dacă ne bate Dinamo, gata, închidem, tragem obloanele! Dacă vom câștiga, nu înseamnă că ne putem salva, dar am avea o speranță, că putem juca mai bine.

Totuși, FC Botoșani a făcut ceva prin fotbalul românesc în ultimii ani, jucătorii de aici nu s-au confruntat cu astfel de situații precum cea din acest sezon.

Am vorbit cu Victor Dican (căpitanul echipei) și cu ceilalți. OK, nu suntem Manchester City, dar le-am atras atenția că pot intra în istoria negativă a clubului ca antieroi. Ca moldoveni tăioși (râde)” – a declarat Valeriu Iftime, pentru GSP.

Meciul dintre FC Botoșani și Dinamo, din etapa cu numărul 20 a SuperLigii, se va disputa luni 18 decembrie, de la ora 20:00.