Farul Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe au disputat joi prima manșă a play-off-ului Conference League, iar săptămâna viitoare urmează partidele decisive. Între timp, doar campioana va evolua în SuperLigă.

Jucatorii celor de la Farul ConstantaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Partida Poli Iași – Sepsi, amânată de LPF – Meciul Farul – Universitatea Craiova se va disputa

Deși cei de la Sepsi solicitaseră de mai mult timp amânarea partidei cu Poli Iași, abia vineri Liga Profesionistă de Fotbal a dat curs cererii.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, LPF anunță că duelul, care ar fi trebuit să se dispute duminică de la ora 13:00, a fost programat pentru data de 19 octombrie.

Sepsi Sfântu Gheorghe a remizat pe teren propriu cu norvegienii de la Bodo/Glimt, scor 2-2, având șanse la calificarea în grupele Conference League.

În schimb, campioana României nu a avut parte de același tratament ca și Sepsi.

Farul va juca duminică de la ora 21:30 meciul din etapa a șaptea a SuperLigii, împotriva Universității Craiova, deși urmează o deplasare lungă în Finlanda, pentru returul cu HJK Helsinki.

Oltenii, prin vocea patronului Mihai Rotaru, au anunțat de ce nu au fost de acord cu amânarea partidei.

„Eu am comunicat deja punctul nostru de vedere. Nu am dorit amânarea meciului cu Farul pentru că ar fi însemnat că noi să facem o pauză prea mare, de câteva săptămâni, și apoi să jucăm din 3 în 3 zile.

Dacă LPF decide altceva asta este. Sigur că ne dorim ca buni români să se califice ambele echipe, atât Sepsi, cât și Farul mai departe. Craiova își menține și în acest sezon același obiectiv, locurile 1-3” - a declarat Mihai Rotaru, conform iamsport.ro.