Ovidiu Hațegan a suferit un infarct în 2022 și a fost obligat să stea departe de terenul de fotbal. După o pauză de 16 luni, unul dintre cei mai apreciați arbitri români va conduce din nou un meci din SuperLiga.

Ovidiu HateganFoto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Ovidiu Hațegan va arbitra meciul Universitatea Craiova - Oțelul Galați

Astfel, Hațegan a fost delegat la meciul dintre Universitatea Craiova și Oţelul Galaţi. Partida va avea loc luni, de la ora 21:30, în etapa a doua.

Haţegan va fi ajutat de Mircea Grigoriu şi Ciprian Danşa, iar rezervă va fi Mircea Ardelean. În camera VAR vor fi Radu Petrescu şi Vlad Bîrleanu.

La finalul lunii martie a anului trecut, Ovidiu Haţegan a suferit un infarct miocardic acut la finalul unui antrenament. Intervenţia chirurgicală a fost una cu succes, centralului fiindu-i montat un stent, scrie News.ro.

La momentul acela, Haţegan se afla inclusiv pe lista arbitrilor care urmau să facă deplasarea în Qatar pentru Campionatul Mondial spre finalul anului.

A avut nevoie de o perioadă de recuperare, dar şi-a reluat activitatea în camera VAR la doar 3 luni după operaţia prin care a trecut, la Supercupa României, primul meci cu sistem VAR în fotbalul românesc. Ulterior s-a aflat în camera VAR şi la meciuri importante pe plan european.

Ultimul meci important pe care Ovidiu Haţegan l-a condus la centru a fost Olympique Lyon – FC Porto, 1-1, disputat pe 17 martie 2022, în Europa League.