FCSB era sigură că va putea juca derbiul cu Dinamo pe Stadionul Ghencea, dar CSA Steaua a anunțat miercuri că negocierile pentru închirierea arenei au eșuat, iar partida din etapa a doua a SuperLigii se va disputa pe Stadionul Arcul de Triumf.

Stadionul SteauaFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

FCSB nu a prezentat actele necesare pentru a juca derbiul cu Dinamo în Ghencea, spune CSA Steaua

Potrivit militarilor, gruparea lui Gigi Becali nu a putut prezenta actele necesare pentru a evolua în Ghencea, mai exact „polița de asigurare pentru acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului”.

„Cu privire la negocierile purtate între Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” și reprezentanții SC Fotbal Club FCSB SA, în vederea încheierii unui contract de punere la dispoziție în vederea disputării partidei SC Fotbal Club FCSB SA-FC Dinamo 1948, facem următoarele precizări:

Pozițiile exprimate de membrii comisiei de negociere a CSA Steaua au fost, în toate împrejurările, de bună credință și în interesul respectării cadrului legislativ. În niciun moment nu au fost formulate condiții sau pretenții nejustificate sau în afara legii.

Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului.

Ținând cont de procedurile interne ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, cât și de experiențele contractelor anterioare de punere la dispoziție a stadionului, încheiate cu FRF și UEFA, ne-am aflat în imposibilitatea de a accepta o garanție de alt tip, neconformă cu cea prevăzută în reglementările interne.

Această soluție este uzuală în practica administrării bazelor sportive din România. Spre exemplu, menționăm că la închirierea stadionului „Național Arena” de către clubul nostru, în aprilie 2018, pentru partida din liga a 4-a dintre Steaua București și Academia Rapid, am pus la dispoziție o poliță de asigurare, la fel ca și toate structurile sportive care au organizat evenimente pe stadionul „Steaua”.

În final, asigurăm toată opinia publică că am avut și avem toată deschiderea și disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziție a stadionului „Steaua” cu toate entitățile sportive interesate, în condițiile respectării cadrului legislativ aplicabil”, se arată în comunicatul clubului CSA Steaua.

FCSB - Dinamo se va juca pe Stadionul Arcul de Triumf

Nevoită să apeleze la o altă variantă, FCSB a anunțat LPF că derbiul cu Dinamo se va juca pe stadionul Arcul de Triumf.

„FCSB - Dinamo se joacă sâmbătă de la 21:30 pe Arcul de Triumf. FCSB ne-a informat oficial că poate juca acolo, are toate lucrurile în ordine, inclusiv planul de bilete Meciul nu se amână” - Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pentru GSP.

Potrivit sursei citate, pentru acest meci vor fi scoase la vânzare 7.500 de bilete, iar în tribune se vor afla doar 375 de dinamoviști (5% din capacitatea stadionului).