Clubul Universitatea Craiova și norvegienii de la IK Start au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al fundașului Basilio Ndong. Fotbalistul a fost dorit de Mihai Rotaru.

Basilio NdongFoto: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Basilio Ndong, noul jucător al Universității Craiova

Formația antrenată de Eugen Neagoe aduce întăriri pentru a putea face față play-off-ului, iar miercuri oltenii au anunțat transferul unui fundaș stânga.

„Universitatea Craiova l-a transferat definitiv pe Basilio Ndong de la IK Start, iar acesta va îmbrăca tricoul Științei pentru o perioadă de 3 ani și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

Noul nostru fundaș stânga din Guineea Ecuatorială a fost format de formația Cano Sport în țara natală și a mai evoluat în trecut la echipe precum FC Shkupi, KVC Westerlo și ultima oară la IK Start. El va juca la Știința cu numărul 12.

Îi dorim lui Basilio să aibă parte de multe jocuri reușite în tricoul Științei!” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

În vârstă de 24 de ani, Basilio Ndong este la bază mijlocaș stânga, însă poate evolua și pe postul de fundaș stânga. Oltenii vor suplini astfel lipsa lui Nicușor Bancu, accidentat grav în 2022.

Fotbalistul din Guineea Ecuatorială a mai jucat în cariera sa pentru FC Shkupi, Westerlo și IK Start, echipă de unde a și fost transferat.

Basilio Ndong a strâns 38 de apariții pentru ultima sa echipă, pentru care a marcat un gol și a oferit 12 pase decisive.

400 de mii de euro este cota sa de piață conform Transfermarkt.

Acesta are și 32 de selecții la echipa națională.