Rafael Nadal a scris duminică o altă filă în istoria tenisului, reușind să câștige pentru a 12-a oară turneul de Grand Slam de la Roland Garros (un record absolut). Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, l-a felicitat pe spaniol într-un mesaj pe Twitter, precizând că nu poate înțelege cum un jucător a reușit să câștige de 12 ori același Grand Slam. "Nu vom mai vedea acest lucru vreodată", a spus Cahill.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dimineața de după și încă îmi este greu să înțeleg cum un jucător a reușit să câștige de 12 ori același Grand Slam. Nu vom mai vedea acest lucru vreodată și spun asta de 3 ani. Felicitări Rafa. Au dat peste cap matrița când te-au creat. Dominic, efort superb. Va veni și timpul tău", este mesajul pe care l-a scris Darren Cahill pe contul lui de Twitter, potrivit Mediafax.

Rafael Nadal l-a învins pentru al doilea an consecutiv pe Dominic Thiem în finala de la Roland Garros, scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, după trei ore de joc. Ibericul și-a trecut în palmares al 12-lea trofeu la Roland Garros și al 18-lea de Grand Slam din carieră.

"E ceva deosebit. Mi-e greu să explic. E un vis. Mi-aduc aminte când am jucat aici prima oară, în 2005, nu-mi imaginam că voi reuşi aşa ceva, să câştig turneul şi în 2019”, a spus sportivul iberic, la interviul oferit pe teren, imediat după finală.