Bolton - Barnsley, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare din liga a treia în liga a doua din Anglia, este programat, marţi, 7 mai, de la ora 22:00, pe Toughsheet Community Stadium.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bolton este aproape calificată în finala play-off-ului de promovare în Championship după ce s-a impus în prima manşă, pe terenul celor de la Barnsley, scor 3-1, după golurile marcate de Charles (25, 53p) şi R. Williams (90+4), respectiv, Cosgrove (75).

Bolton a terminat sezonul regulat din League One (liga a treia) pe locul 3, cu 87 de puncte, la cinci puncte în spatele celor de la Derby County (92 de puncte), care au promovat direct, alături de Portsmouth, echipa de pe locul 1 (97 de puncte), iar în ultimele cinci partide disputate în campionat înainte de play-off a înregistrat două victorii şi trei rezultate de egalitate.

Echipa lui Ian Evatt a fost lideră într-o ierarhie a meciurilor disputate pe teren propriu în campionat, cu 15 succese, cinci remize şi trei eşecuri, iar golgheterul echipei este Dion Charles, cu 16 reuşite în League One (14 în sezonul regulat, două în play-off).

Bolton a retrogradat în 2019 din Championship şi în 2020 din League One, unde a revenit după doar un sezon petrecut în League Two, iar ultima prezenţă în Premier League a fost în sezonul 2011-2012.

Barnsley a ocupat locul 6 la finalul sezonului regulat, cu 76 de puncte, cu doar două peste Lincoln City, care a terminat pe 7 (în play-off intră echipele de pe locurile 3-6), iar în ultimele cinci etape din campionat a înregistrat două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.

În meciurile disputate în deplasare în actuala ediţie din League One, echipa lui Martin Devaney, numit pe 22 aprilie ca interimar în locul lui Neill Collins, cu care Barnsley începuse sezonul 2023-2024, a bifat 12 succese, şase remize şi cinci eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Devante Cole, cu 18 goluri.

Barnsley a retrogradat din Championship în 2022, iar în ediţia trecută din League One a terminat pe locul 4 şi a pierdut finala play-off-ului de promovare, pe Wembley, scor 0-1 cu Sheffield Wednesday (în semifinale trecuse chiar de Bolton, 1-1 în deplasare şi 1-0 acasă), şi are un singur sezon petrecut în Premier League, 1988-1989.

În afara partidei din prima manşă, cele două echipe au remizat de două ori în sezonul regulat, 1-1 în tur, pe terenul lui Bolton, şi 2-2 în retur, pe terenul lui Barnsley.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Bolton - Barnsley.

Bolton - Barnsley 1X

Cotă 1,20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol