PSG - Borussia Dortmund, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din Liga Campionilor, este programat, marţi, 7 mai, de la ora 22:00, pe Parc des Princes din Paris, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

PSG porneşte ca favorită la victorie şi chiar la calificarea în finala Champions League, deşi Borussia Dortmund s-a impus în prima manşă, pe teren propriu, cu 1-0, după golul marcat de Fullkrug (36).

PSG a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 în Grupa F, 2-0 (a) şi 1-1 (d) cu Borussia Dortmund, 1-4 (d) şi 1-1 (a) cu Newcastle United, 3-0 (a) şi 1-2 (d) cu AC Milan, în optimile de finală a trecut de Real Sociedad, 2-0 (a) şi 2-1 (d), iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Barcelona, 2-3 (a) şi 4-1 (d).

În Ligue 1, echipa antrenată de Luis Enrique este lideră şi virtual campioană după 32 de etape, cu 70 de puncte (mai are şi o restanţă de disputat), cu nouă mai multe decât a doua clasată, Monaco, iar în cel mai recent meci oficial a remizat pe teren propriu, în campionat, cu Le Havre, scor 3-3.

Cea mai mare performanţă a lui PSG în Champions League este finala disputată în sezonul 2019-2020, pierdută în faţa lui Bayern Munchen, scor 0-1 la Lisabona (a mai disputat o semifinală, în ediţia 2020-2021, fiind eliminată de Manchester City).

Borussia Dortmund s-a calificat în semifinalele din Liga Campionilor după ce a câştigat Grupa F, 0-2 (d) şi 1-1 (a) cu PSG, 0-0 (a) şi 3-1 (d) cu Milan, 1-0 (d) şi 2-0 (a) cu Newcastle, în optimile de finală a eliminat-o pe Eindhoven, 1-1 (d) şi 2-0 (a), iar în sferturile de finală a trecut de Atletico Madrid, 1-2 (d) şi 4-2 (a).

În Bundesliga, echipa antrenată de Edin Terzic ocupă locul 5 după 32 de etape, cu 60 de puncte, cu cinci mai multe decât Eintracht Frankfurt, care e pe 6 (Germania va avea cinci echipe în viitoare ediţie din Champions League), şi vine după o victorie în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, scor 5-1 acasă cu Augsburg.

Borussia Dortmund are în palmares un trofeu al Ligii Campionilor, cucerit în 1997, după o finală cu Juventus disputată la Munchen, scor 3-1, şi a mai pierdut o dată în ultimul act al competiţiei, în 2013 (1-2 cu Bayern Munchen pe Wembley, la Londra).

În afară de întâlnirea din prima manşă, cele două echipe s-au confruntat ultima oară în faza grupelor din actuala ediţie din Champions League, când PSG s-a impus acasă, în tur, pe Parc des Princes, în faţa celor de la Borussia Dortmund, scor 2-0, pentru ca, în retur, pe Signal Iduna Park, să se consemneze o remiză, scor 1-1.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul PSG - Borussia Dortmund.

PSG - Borussia Dortmund 1

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol