România - Irlanda de Nord, meci amical, este programat, vineri, 22 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România, naţională care va participa la Euro 2024, dispută prima partidă de pregătire din cele patru programate înainte turneului final din Germania cu Irlanda de Nord, o reprezentativă aflată în plin schimb de generaţii, care nu mai emite pretenţii de calificare la competiţiile continentale sau mondiale.

România s-a calificat la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa I, fără înfrângere (şase victorii şi patru rezultate de egalitate) şi cu doar cinci goluri primite, reuşind să se claseze peste Elveţia: 2-2 (d) şi 1-0 (a), Israel: 1-1 (a) şi 2-1 (d), Belarus: 2-1 (a) şi 0-0 (d), Kosovo: 0-0 (d) şi 2-0 (a) şi Andorra: 2-0 (d) şi 4-0 (a).

După confruntarea cu Irlanda de Nord, România va mai disputa ale trei partide amicale, cu Columbia (26 martie, de la ora 21:30, pe Metropolitano din Madrid, cu Bulgaria (4 iunie) şi cu Liechenstein (8 iunie) - ultimele două pe Stadionul Steaua, la ore ce urmează să fie anunţate de FRF.

„E o acţiune importantă, vedem aceste jocuri ca pe nişte examene. Nu luăm acum deciziile finale pentru Euro 2024. Acolo ne aşteaptă un alt nivel, vom vedea cine va fi cu noi în Germania. Toată lumea are uşile deschise. Trenul e în mers, trebuie eforturi mari ca cineva să sară în tren din mers!”, a declarat selecţionerul „tricolorilor”, Edward Iordănescu.

Atenţie, România are o serie de 11 meciuri fără eşec (ultima înfrângere a avut loc pe 17 noiembrie 2022, 1-2 acasă într-un amical cu Slovenia)!

Irlanda de Nord a ratat prezenţa la turneul final al Campionatului European după ce a terminat pe locul 5 în Grupa H, cu doar nouă puncte acumulate după trei victorii şi şapte înfrângeri (a fost depăşită de Danemarca, Slovenia, Finlanda şi Kazahstan; sub ea s-a clasat doar San Marino).

„Dacă ne uităm la România, a avut o campanie foarte bună de calificare şi a câştigat grupa. Pentru mine este important să testez jucătorii şi să vadă şi ei de ce e nevoie pentru a obține o astfel de calificare. Pentru a ne califica trebuie să terminăm deasupra unor echipe precum România sau altele de acelaşi nivel”, a declarat selecţionerul britanicilor, Michael O’Neill.

Irlanda de Nord nu s-a mai calificat la un turneu final din 2016, când a mers la CE din Franţa după ce a câştigat o grupă în care România, de asemenea, calificată, a terminat pe locul 2 („tricolorii s-au impus cu 2-0 acasă şi au remizat în deplasare, 0-0).

Ultimele confruntări directe între România şi Irlanda de Nord au avut loc în 2020, în Nations League, când cele două echipe naţionale au terminat la egalitate, scor 1-1, atât la Bucureşti, cât şi la Belfast.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul România - Irlanda de Nord.

România - Irlanda de Nord


1X
Cotă

1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol