Bosnia-Herţegovina - Ucraina, meci contând pentru semifinalele Ligii B din Nations League ale barajului de calificare la Euro 2024 (manşă unică), este programat, joi, 21 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul Bilino Polje din Zenica, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bosnia-Herţegovina şi Ucraina se întâlnesc într-o partidă care oferă şansa de a disputa finala barajului de calificare la Euro 2024, cu învingătoarea dintre Israel şi Islanda, meci care se joacă în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, câştigătoarea play-off-ului urmând să facă parte din Grupa E, alături de România, Belgia şi Slovacia.

Bosnia-Herţegovina, care nu s-a calificat niciodată la un turneu final european, a ajuns în situaţia de a se lupta pentru un loc la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa 3 a Ligii B din Nations League, din care au mai făcut parte România, Muntenegru şi Finlanda, pe lângă faptul că a obţinut şi promovarea în grupa de elită a Ligii Naţiunilor.

În preliminariile pentru Euro 2024, reprezentativa condusă de Savo Milosevic, fostul mare atacant al Iugoslaviei şi al Serbiei, dar care s-a născut la Bijeljina, oraş din Bosnia-Herţegovina, a terminat pe locul 5 în Grupa J, din care au mai făcut parte Portugalia, Slovacia, Luxemburg, Islanda şi Liechtenstein şi în care a înregistrat trei victorii şi şapte înfrângeri.

În ultimul meci oficial disputat, Bosnia-Herţegovina a pierdut pe teren propriu cu Slovacia, scor 1-2.

Ucraina, prezentă la ultimele trei turnee finale europene (în 2021 a jucat sfert de finală) va disputa play-off-ul de calificare la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa 1 a Ligii B din Nations League, câştigată de Scoţia (care s-a calificat direct la turneul final din Germania prin intermediul preliminariilor) şi din care au mai făcut parte Irlanda şi Armenia.

Naţionala lui Serhii Rebrov, fostul mare atacant al Ucrainei, a ratat de puţin calificarea directă la Euro 2024, după ce a terminat pe locul 3 în Grupa C, după Anglia şi Italia, dar peste Macedonia de Nord şi Malta.

În ultima partidă oficială disputată, Ucraina a terminat la egalitate, pe teren propriu, cu Italia, scor 0-0 (cu un succes ar fi mers la Campionatul European).

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru CM 2022 din Qatar, când au terminat la egalitate la Lvov, în tur, scor 1-1, pentru ca, în retur, la Zenica, Ucraina să câştige cu Bosnia-Herţegovina, scor 2-0.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în intervalul regulamentar de 90 de minute, în meciul Bosnia-Herţegovina - Ucraina.

Bosnia-Herțegovina - Ucraina


X2
Cotă

1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol