Israel - Islanda, meci contând pentru semifinalele Ligii B din Nations League ale barajului de calificare la Euro 2024 (manşă unică), este programat, joi, 21 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul Ferenc Szusza din Budapesta, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Israel şi Islanda se întâlnesc într-o partidă care oferă şansa de a disputa finala barajului de calificare la Euro 2024, cu învingătoarea dintre Bosnia-Herţegovina şi Ucraina, meci care se joacă în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, câştigătoarea play-off-ului urmând să facă parte din Grupa E, alături de România, Belgia şi Slovacia.

Israel, care nu s-a calificat niciodată la un turneu final european, a ajuns în situaţia de a se lupta pentru un loc la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa 2 a Ligii B din Nations League, din care au mai făcut parte Islanda, Albania şi Rusia (care nu a jucat, fiind suspendată de UEFA), pe lângă faptul că a obţinut şi promovarea în grupa de elită a Ligii Naţiunilor.

În preliminariile pentru Euro 2024, reprezentativa condusă de Alon Hazan a terminat pe locul 3 în Grupa I, din care au mai făcut parte România, Elveţia, Belarus, Kosovo şi Andorra şi în care a înregistrat patru victorii, trei rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.

În ultima partidă oficială disputată, Israel a câştigat în deplasare, cu Andorra, scor 2-0.

Islanda, care a ajuns pentru prima şi ultima oară la un turneu final european la ediţia din 2016, va disputa play-off-ul de calificare la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa 2 Ligii B din Nations League, din care au mai făcut parte Israel, Albania şi Rusia (care nu a jucat, fiind suspendată de UEFA).

În preliminariile pentru Euro 2024, reprezentativa condusă de norvegianul Age Hareide a terminat pe locul 4 în Grupa J, din care au mai făcut parte Portugalia, Slovacia, Luxemburg, Bosnia-Herţegovina şi Liechtestein şi în care a înregistrat trei victorii, un rezultat de egalitate şi şase înfrângeri.

În ultimul meci oficial disputat, Islanda a pierdut în deplasare, cu Portugalia, scor 0-2.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în iunie 2022, în Nations League, când au remizat de fiecare dată cu acelaşi scor, 2-2 (Israel are două succese şi trei remize în cele cinci dispute all-time cu Islanda).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în intervalul regulamentar de 90 de minute, în meciul Israel - Islanda.

Israel - Islanda

GG
Cotă

1,90

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol