Manchester City - Newcastle United, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Angliei, este programat, sâmbătă, 16 martie, de la ora 19:30, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City, aflată în luptă pentru o nouă „triplă” istorică (FA Cup, Premier League, Champions League), şi Newcastle United, care îşi joacă ultima şansă pentru a salva sezonul, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale sferturilor de finală din Cupa Angliei (se joacă o singură manşă).

Manchester City s-a calificat în această fază a competiţiei după ce a trecut în turul al treilea de Huddersfield, echipă din Championship (liga a doua), scor 5-0 pe teren propriu, în 16-imile de finală de Tottenham, scor 1-0, şi în optimile de finală de Luton Town, scor 6-2, ultimele două partide fiind disputate în deplasare.

În Premier League, echipa antrenată de Pep Guardiola este pe locul 3 după 28 de etape, cu 63 de puncte, cu unul singur mai puţin decât liderul Arsenal, iar cel mai recent meci oficial a remizat în campionat, în deplasare, scor 1-1 cu Liverpool.

Atenţie, „cetăţenii” sunt neînvinşi în ultimele 21 de meciuri oficiale, înregistrând 18 victorii şi trei rezultate de egalitate!

Manchester City a câştigat de şapte ori FA Cup, ultima oară în ediţia trecută, 2022-2023, scor 2-1 în finala cu Manchester United, şi a piedut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în ediţia 2012-2013 (0-1 cu Wigan).

Newcastle a ajuns în sferturile de finală din Cupa Angliei după ce le-a eliminat pe Sunderland, echipă din Championship (liga a doua), scor 3-0, în turul al treilea, pe Fulham, scor 2-0, în 16-imile de finală, şi pe Blackburn Rovers, echipă din Championship (liga a doua), scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după penalty-uri, în optimile de finală, fiecare meci fiind disputat în deplasare.

În Premier League, echipa antrenată de Eddie Howe ocupă locul 10 după 28 de etape, cu 40 de puncte, la distanţă mare de poziţiile europene, iar în cea mai recentă partidă oficială a cedat pe terenul lui Chelsea, în campionat, scor 2-3.

Atenţie, „coţofenele” au pierdut ultimele două deplasări, ambele în campionat, 1-4 cu Arsenal şi 2-3 cu Chelsea!

Newcastle a câştigat de şase ori FA Cup, ultima oară în 1955, şi a mai pierdut de alte şapte ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 1999 (0-2 cu Manchester United).

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în sezonul 2023-2024, de două ori în Premier League, unde Manchester City a câştigat de fiecare dată, 1-0 acasă şi 3-2 în deplasare, şi o dată în16-imile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), când Newcastle United s-a impus pe teren propriu cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester City -Newcastle United.

Manchester City - Newcastle United


1
Cotă

1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol