Real Madrid - Leipzig, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 6 martie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Madrid are prima şansă la calificarea în sferturile de finală din Champions League, mai ales că în partida din tur s-a impus la Leipzig cu 1-0 (Brahim Diaz 48), dar chiar şi aşa confruntarea de pe Santiago Bernabeu vine cu provocări imense pentru amatorii de pariuri.

Real Madrid a ajuns în această fază a competiţiei după ce a câştigat Grupa C, cu şase victorii din atâtea partide, 1-0 (a) şi 3-2 (d) cu Union Berlin, 3-2 (d) şi 4-2 (a) cu Napoli, 2-1 (d) şi 3-0 (a) cu Braga.

În LaLiga, echipa antrenată de Carlo Ancelotti este lider după 27 de etape, cu 66 de puncte, cu şapte mai multe decâît Girona şi cu opt peste marea rivală Barcelona, iar în cel mai recent meci a remizat în campionat, scor 2-2 în deplasare cu Valencia.

În acest sezon, Real Madrid nu a pierdut nici un meci pe teren propriu, indiferent de competiţie (singurele înfrîngeri au fost suferite pe terenul lui Atletico Madrid, 1-3 în campionat şi, respectiv, 2-4, după prelungiri, în Copa del Rey).

Real Madrid are în palmares 14 trofee ale Ligii Campionilor (record), ultimul fiind cucerit în ediţia 2021-2022, după o finală cu Liverpool, scor 1-0 la Paris, pe Stade de France, şi a pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 1981, scor 0-1 cu Liverpool, la Paris, pe Parc des Princes.

Leipzig s-a calificat în optimile de finală din Champions League după ce a terminat pe locul 2 în Grupa G, acolo unde a avut următoarele rezultate: 3-1 (d) şi 2-1 (a) cu Young Boys, 1-3 (a) şi 2-3 (d) cu Manchester City, 3-1 (a) şi 2-1 (d) cu Crvena Zvezda.

În Bundesliga, echipa antrenată de Marco Rose este pe locul 5 după 24 de etape, cu 43 de puncte, la unul singur distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după o victorie în campionat, scor 4-1 pe terenul lui Bochum.

Cea mai mare perfomanţă a lui Leipzig în Liga Campionilor este semifinala disputată în ediţia 2019-2020 şi pierdută în faţa lui Paris Saint Germain, scor 0-3 la Lisabona (ultimele opt echipe rămase în cursă au disputat un play-off eliminatoriu în Portugalia).

În afara partidei din prima manşă, cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia 2022-2023 din Liga Campionilor, în faza grupelor, când fiecare s-a impus pe teren propriu, Leipzig cu 3-2, iar Real Madrid cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Real Madrid - Leipzig.

Real Madrid - Leipzig 1

Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol