Bayern Munchen - Lazio, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 5 martie, de la ora 22:00, pe Alllianz Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bayern Munchen, o echipă aproape de nerecunoscut în acest sezon, rămâne favorită la victorie şi la calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, în ciuda faptului că Lazio, nici ea în cel mai bun moment, s-a impus în partida tur, de la Roma, cu 1-0 (Immobile 69p).

Bayern Munchen a ajuns în optimile de finală din Champions League după ce a câştigat lejer Grupa A, în care a înregistrat următoarele rezultate: 4-3 (a) şi 1-0 (d) cu Manchester United, 2-1 (d) şi 0-0 (a) cu Copenhaga, 3-1 (d) şi 2-1 (a) cu Galatasaray.

În Bundesliga, echipa antrenată de Thomas Tuchel, care va pleca la vară (este posibil să fie demis mai repede în cazul eliminării), este pe locul 2 după 24 de etape, cu 54 de puncte, la 10 în urma liderului Leverkusen (poate rata titlul după o serie de 11 sezoane câştigate la rând!), iar în cea mai recentă partidă a remizat pe terenul lui Freiburg, scor 2-2 (are o singură victorie în ultimele cinci meciuri oficiale).

Bayern Munchen este a treia cea mai titrată echipă din istoria competiţiei, cu şase trofee în palmares (la fel ca Liverpool, doar Milan - şapte şi Real Madrid - 14 au mai multe), ultimul fiind cucerit în 2020, după 1-0 într-o finală cu PSG disputată la Lisabona, şi a pierdut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2012 (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-4 la penalty-uri cu Chelsea, chiar pe Allianz Arena).

Lazio a reuşit să se califice cu emoţii în această fază a competiţiei, după ce a terminat pe locul 2 în Grupa E, în care a obţinut următoarele rezultate: 1-1 (a) şi 0-2 (d) cu Atletico Madrid, 2-1 (d) şi 2-0 (a) cu Celtic Glasgow, 1-3 (d) şi 1-0 (a) cu Feyenoord Rotterdam.

În Serie A, echipa antrenată de Maurizio Sarri ocupă locul 9 după 27 de etape, cu 40 de puncte, la 11 distanţă de poziţiile de Champions League, iar în ultimul meci oficial a pierdut pe teren propriu, scor 0-1 cu Milan (a treia înfrângere consecutivă în campionat).

Cea mai mare performanţă a „vulturilor” în Liga Campionilor este un sfert de finală disputat în ediţia 1999-2000, când au fost eliminaţi de Valencia.

În afară de meciul din tur, cele două echipe s-au confruntat ultima oară în optimile de finală ale ediţiei 2020-2021 din Champions League, când Bayern Munchen s-a impus de două ori în faţa lui Lazio, 4-1 în tur, în deplasare, şi 2-1 în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Bayern Munchen - Lazio.

Bayern Munchen - Lazio 1

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol