Osasuna - Alaves, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul Spaniei, este programat, luni, 4 martie, de la ora 22:00, pe Estadio El Sadar din Pamplona, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 4 şi Prima Sport 4.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Osasuna şi Alaves, două echipe de mijlocul clasamentului, încheie etapa a 27-a din LaLiga cu o partidă care se anunţă echilibrată, cu un mic avantaj pentru gazde, dat de rezultatele din ultimele etape.

Osasuna este pe locul 11, cu 33 de puncte, la distanţă mare atât de poziţiile europene, cât şi de cele retrogradabile, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în runda precedentă a remizat în deplasare cu Las Palmas, scor 1-1.

Practic, după două înfrângeri consecutive, cu Barcelona (d) şi Celta Vigo (a), echipa antrenată de Jagoba Arrasate este neînvinsă de trei etape, perioadă în care a bifat două victorii, cu Real Sociedad (d) şi Cadiz (a), plus remiza cu Las Palmas (d).

În partidele disputate acasă în acest campionat, Osasuna are cinci succese, trei egaluri şi cinci eşecuri, iar golgheterul echipei este Ante Budimir, cu 13 reuşite în LaLiga (în acest moment, atacantul croat, al patrilea marcator al competiţiei, este accidentat).

Alaves ocupă locul 13, cu 29 de puncte, cu zece peste poziţiile retrogradabile, şi în ultimele cinci meciuri din LaLiga a bifat o victorie, trei remize şi o înfrângere, iar în runda precedentă a remizat pe teren propriu cu Mallorca, scor 1-1.

După victoriile consecutive cu Cadiz (a) şi Almeria (d), echipa antrenată de Luis Garcia a ajuns la patru partide fără victorie, înfrângere cu Barcelona (a) şi remize cu Villarreal (a), Betis (d) şi Mallorca (a).

Alaves a înregistrat două succese, cinci remize şi şase eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din LaLiga, iar cel mai bun marcator al echipei este Samu Omorodion, cu nouă reuşite în campionat.

În ceea ce-l priveşte pe Ianis Hagi, împrumutat pentru acest sezon de la Glasgow Rangers, acesta a fost doar rezervă la ultimul meci al lui Alaves şi rămâne cu statistici îngrijorătoare în Spania (La Liga şi Copa del Rey): 770 de minute în tot sezonul, dintre care doar 172 în 2024, în 22 de apariţii, şi două goluri marcate (ambele în cupă, în faţa unei echipe de amatori).

În meciul din tur, disputat pe 1 octombrie 2023, Osasuna s-a impus pe terenul celor de la Alaves cu 2-0, după golurile marcate de Arnaiz (36) şi Budimir (90).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Osasuna - Alaves.

Osasuna - Alaves 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol