Rapid - UTA, meci contând pentru etapa a 28-a din campionatul României, este programat, miercuri, 28 februarie, de la ora 21:00, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid, în criză după eşecul de la Iaşi şi scandalul în care au fost implicaţi Alexandru Albu şi Andrei Borza, are o misiune dificilă în faţa celor de la UTA, o echipă în plină formă, ajunsă în zona poziţiilor de play-off.

Rapid este pe locul 3, cu 48 de puncte, tot atâtea câte are şi a doua clasată, CFR Cluj, dar cu 10 mai puţine decât liderul FCSB, şi vine după prima înfrângere din 2024, scor 1-3 în deplasare cu Poli Iaşi, rezultat care a întrerupt o serie de cinci victorii consecutive în SuperLiga.

În partidele disputate acasă în acest sezon, echipa antrenată de Cristiano Bergodi are opt succese, două remize şi trei eşecuri, iar golgheterul ei este Albion Rrahmani, cu nouă reuşite în SuperLiga (Rapid este echipa care a marcat cel mai mult pe teren propriu în această ediţie de campionat, 28 de goluri în 13 meciuri).

Giuleştenii nu vor miza la partida cu UTA pe Alexandru Albu şi Andrei Borza, excluşi din lot pentru o perioadă neprecizată, după ce fotbaliştii au petrecut într-un club după înfrângerea de pe terenul lui Poli Iaşi.

„Vedem cu UTA dacă jucătorii au înţeles ceva. Mergem mai departe. Asta este. După cinci victorii, a venit şi o înfrângere, trebuie să mergem înainte, pentru că nu este un capăt de ţară”, a declarat Cristiano Bergodi.

UTA ocupă locul 7, cu 37 de puncte, la egalitate cu Hermannstadt, care este pe 6, ultima poziţie care asigură accesul în play-off, şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Petrolul, cu 1-0.

Echipa antrentă de Mircea Rednic are trei succese, cinci remize şi cinci eşecuri în meciurile disputate în deplasare în actualul campionat, iar cei mai buni marcatori ai ei sunt Andrej Fabry şi Claudiu Micoveschi, fiecare cu câte cinci goluri în SuperLiga.

Arădenii au pierdut o singură dată în 2024, 0-4 în deplasare cu FCSB, şi au în lot trei jucători împrumutaţi de la Rapid, Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar şi Rareş Pop.

„Suntem acolo, avem şansa noastră, echipele cu care am jucat n-au fost peste noi, deşi nu ne propuseserăm play-off-ul”, a spus Mircea Rednic.

În meciul din tur, disputat pe 20 octombrie 2023, UTA şi Rapid au remizat la Oradea (pe stadionul din Arad se schimba gazonul), scor 2-2, după golurile marcate de R. Pop (19) şi Luckassen (75), respectiv, Funsho Bamgboye (12, 45).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Rapid - UTA.

Rapid - UTA
PsF1

Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol