Bayern Munchen - Leipzig, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Germaniei, este programat, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 19:30, pe Allianz Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bayern Munchen, în pericol să rateze titlul de campioană după o serie de 11 triumfuri consecutive, şi Leipzig, una dintre echipele de top ale Germaniei în ultimii ani, se întâlnesc în derby-ul etapei a 23-a din Bundesliga.

Bayern Munchen este pe locul 2, cu 50 de puncte, la opt în urma liderului Leverkusen şi cu patru peste a treia clasată, Stuttgart, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Bochum, scor 2-3.

Acesta a fost al treilea eşec consecutiv al bavarezilor într-o săptămână, după umilinţa de la Leverkusen, scor 0-3, şi surprinzătorul 0-1 de la Roma, cu Lazio, din prima manşă a optimilor de finală din Champions League (returul se joacă pe 5 martie); după aceste rezultate, Thomas Tuchel a anunţat că va părăsi echipa la finalul acestui sezon!

De menţionat că bavarezii sunt echipa cu cel mai bun atac, cu 61 de goluri marcate, şi a doua cea mai bună apărare, cu 25 de goluri primite (doar Leverkusen a încasat mai puţine, 15), din Bundesliga.

În partidele disputate acasă în acest sezon intern, Bayern Munchen a acumulat 28 de puncte (doar Leverkusen, cu 29, a strâns mai multe), după nouă succese, o remiză şi un eşec, iar golgheterul echipei şi al campionatului este Harry Kane, cu 25 de goluri.

Leipzig ocupă locul 5, cu 40 de puncte, la unul singur distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci etape, iar în cea mai recentă s-a impus acasă, scor 2-0 cu Monchengladbach.

Echipa antrenată de Marco Rose a jucat la rândul ei, în acest interval, în prima manşă din optimile de finală din Liga Campionilor, scor 0-1 pe teren propriu cu Real Madrid (returul se joacă pe 6 martie).

Leipzig are patru succese, două remize şi patru eşecuri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar cel mai bun marcator al echipei este Lois Openda, cu 16 goluri în Bundesliga (este al treilea cel mai bun marcator al competiţiei).

În meciul din tur, disputat pe 30 septembrie 2023, Leipzig a remizat pe teren propriu cu Bayern Munchen, scor 2-2, după golurile marcate de Openda (20) şi Lukeba (26), respectiv, Kane (57p) şi Sane (70).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Bayern Munchen - Leipzig.

Bayern Munchen - Leipzig 1X

Cotă 1,25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol