Poli Iaşi - Rapid, meci contând pentru etapa a 27-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Emil Alexandrescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poli Iaşi, care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, şi Rapid, aflată în lupta pentru titlul de campioană, se întâlnesc într-una dintre cele mai aşteptate partide ale etapei a 27-a din SuperLiga.

Poli Iaşi ocupă locul 14 (care permite disputarea barajului de menţinere - promovare), cu 27 de puncte, şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, scor 1-2 cu Petrolul.

În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon din SuperLiga, echipa antrenată de Leo Grozavu a înregistrat trei succese, şase remize şi patru eşecuri (nu a primit gol acasă în 2024), iar golgheterul ei este Alin Roman, cu şapte reuşite în campionat.

„Întâlnim echipa cea mai în formă, maximă, cu cinci victorii la rând, cu un antrenor cu multă experienţă bine organizată, cu jucători experimentaţi şi valoroşi. Dar este un campionat foarte echilibrat, oricine poate să bată pe oricine! Ne trebuie mult suflet, trăire, ambiţie şi inteligenţă, să-i atacăm unde sunt mai puţin puternici”, a declarat Leo Grozavu.

Rapid are 48 de puncte, cu şapte mai puţine decât liderul FCSB, şi este singura echipă din SuperLiga care s-a impus în toate cele cinci etape disputate în 2024, cea mai recentă victorie fiind cea de pe teren propriu cu Hermannstadt, scor 2-0.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi este a doua cea mai eficientă din campionat în deplasare, de unde a adus 22 de puncte (doar FCSB, cu 28, a acumulat mai multe), după cinci succese, şapte remize şi un eşec (înregistrat tocmai pe 7 august 2023, 1-2 cu Voluntari), iar cel mai bun marcator al ei este Albion Rrahmani, cu nouă goluri în SuperLiga.

„Vom avea un meci foarte dificil cu o echipă care are nevoie de puncte. Este o echipă cu mulţi străini şi cu un antrenor foarte bun, pe care îl cunosc pentru că am venit după el la Sepsi. Este o echipă incomodă, chiar dacă acum clasamentul spune altceva”, a declarat Cristiano Bergodi.

În meciul din tur, disputat pe 6 octombrie 2023, Rapid s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Poli Iaşi, cu 3-2, după golurile marcate de Petrila (20) şi Al. Ioniţă (22, 60), respectiv, Sg. Buş (6) şi Marchioni (39).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Poli Iaşi - Rapid.

Poli Iaşi - Rapid
X2
Cotă
1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol