Metz - Lyon, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Franţei, este programat, vineri, 23 februarie, de la ora 22:00, pe Stade Saint-Symphorien, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 4 şi Prima Sport 5.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Metz şi Lyon, două echipe aflate în suferinţă, deschid etapa a 23-a din Ligue 1 cu o partidă în care cele trei puncte puse în joc sunt mai importante ca niciodată.

Metz ocupă locul 17, direct retrogradabil, cu 17 puncte, la cinci puncte de Nantes, care este pe 16, poziţie care permite disputarea barajului de menţinere în Ligue 1, şi vine după un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut ăn deplasare, 0-3 cu Montpellier.

De altfel, echipa antrenată de Laszlo Boloni, aflat în pericol de demitere, nu a mai câştigat de nouă runde, mai precis din 26 noiembrie 2023, când se impunea în deplasare, chiar pe terenul lui Lorient, cu 3-2!

Metz are al doilea cel mai slab atac, cu 18 goluri marcate, şi a doua cea mai slabă apărare, cu 35 de goluri încasate, din Ligue 1 (doar Clermont, ultima clasată, stă mai prost, la ambele capitole, cu 16 goluri înscrise şi 36 de goluri încasate), fiind şi echipa cu cele mai multe înfrângeri, 13!

Metz este codaşă într-o ierarhie a meciurilor disputate pe teren propriu în acest sezon din Ligue 1, unde a strâns doar şase puncte, după un succes, trei remize şi şase eşecuri, iar golgheterii echipei sunt Ablie Jallow şi Cheikh Sabaly, fiecare cu câte trei reuşite în campionat.

Lyon este pe locul 11, cu 25 de puncte, cu opt peste poziţiile retrogradabile, de care s-a îndepărtat după ce a câştigat ultimele trei meciuri din campionat (1-0 acasă cu Marseille, 2-1 în deplasare cu Montpellier şi 1-0 pe teren propriu cu Nice).

Mai mult, în acest interval, echipa antrentă de Pierre Sage a trecut în optimile de finală din Cupa Franţei de Lille, cu 2-1 pe teren propriu, şi s-a calificat, astfel, pentru sferturile de finală ale competiţiei (va juca, tot acasă, cu Strasbourg, pe 27 februarie).

Lyon are trei succese, o remiză şi şase eşecuri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar cel mai bun marcator al echipei este Alexandre Lacazette, cu 11 goluri în Ligue 1.

În meciul din tur, disputat pe 5 noiembrie 2023, Lyon a remizat pe teren propriu cu Metz, scor 1-1, după golurile marcate de Alvero (84), respectiv, Jallow (77).

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Metz - Lyon.

Metz - Lyon


X2
Cotă

1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol