Manchester City - Chelsea, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 17 februarie, de la ora 19:30, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City, aflată în plină formă, porneşte favorită în faţa lui Chelsea, care nu se regăseşte nici în acest sezon, într-una dintre cele mai aşteptate partide ale etapei a 25-a din Premier League.

Manchester City este pe locul 2, cu 52 de puncte, la două distanţă de liderul Liverpool, dar are un meci mai puţin disputat, şi vine după şase victorii consecutive în campionat, iar în etapa precedentă s-a impus, acasă, în faţa lui Everton, scor 2-0.

În cel mai recent meci oficial, echipa lui Pep Guardiola a câştigat prima manşă a optimilor de finală din Champions League, în deplasare, scor 3-1 cu Copenhaga (returul este programat pe 6 martie).

De asemenea, Manchester City a trecut de Tottenham, la Londra, în 16-imile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), scor 1-0, şi va juca în optimile de finală, tot în deplasare, cu Luton (pe 27 februarie).

În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon intern, Manchester City a înregistrat opt succese şi trei remize (doar Liverpool mai este neînvinsă acasă), iar golgheterul echipei şi al campionatului este Erling Haaland, cu 16 reuşite („cetăţenii” au cel mai bun atac din Premier League, cu 56 de goluri marcate în 23 de meciuri).

Chelsea ocupă locul 10, cu 34 de puncte, la 13 distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda precedentă s-a impus, în deplasare, în faţa lui Crystal Palace, scor 3-1.

Echipa lui Mauricio Pochettino s-a calificat, la rândul ei, în optimile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), fază a competiţiei în care va juca, pe teren propriu, cu Leeds, echipa din Championship (pe 28 februarie), după ce s-a impus cu 3-1 pe terenul celor de la Aston Villa în 16-imile de finală.

Chelsea are cinci succese, un rezultat de egalitate şi şase eşecuri în partidele disputat în deplasare în acest campionat, iar cel mai bun marcator al echipei este Cole Palmer, cu 10 goluri în Premier League.

În meciul din tur, disputat pe 12 noiembrie 2023, Chelsea şi Manchester United au remizat pe Stamford Bridge, scor 4-4, după golurile marcate de Thiago Silva (29), Sterling (37), N. Jackson (67) şi Palmer (90+6p), respectiv, Haaland (25, 47p), Akanji (45+1) şi Rodri (86).

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester City - Chelsea.

Manchester City - Chelsea


1
Cotă

1,36

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol