CFR Cluj - Rapid, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 21:15, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj şi Rapid, cel mai important meci al etapei a 25-a din SuperLiga, aduce faţă în faţă două echipe clasate pe podium şi aflate în urmărirea liderului FCSB.

CFR Cluj este pe locul 2, cu 42 de de puncte, tot atâtea câte are şi Rapid, echipa de pe 3, şi cu nouă mai puţine decât liderul FCSB, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Petrolul, scor 2-1.

CFR Cluj este lider într-o ierarhie a meciurilor disputate pe teren propriu în acest campionat, cu 28 de puncte, acumulate după opt succese şi patru remize, iar golgheterul echipei este Philip Otele, cu nouă reuşite în SuperLiga.

De menţionat că echipa antrenată de Adrian Mutu (după demiterea lui Andrea Mandorlini), singura din campionat care nu a pierdut pe teren propriu în acest sezon intern, are al doilea cel mai bun atac din SuperLiga, cu 43 de goluri marcate (doar FCSB a înscris mai multe, 46), şi a doua cea mai bună defensivă, cu 24 de goluri primite (la fel ca Petrolul, doar FCSB a încasat mai puţine, 21).

„Simpatizez Rapid, am rămas legat de acest club, băiatul meu joacă acolo, este un meci special pentru mine. Este prima dată când întâlnesc Rapid din postura de adversar. Dacă vom câştiga, mă voi bucura limitat, este un semn de respect”, a declarat antrenorul ardelenilor, Adrian Mutu.

Rapid ocupă locul 3, cu 42 de puncte, la egalitate cu CFR Cluj şi la nouă puncte distanţă de liderul FCSB, şi vine după trei victorii şi două egaluri în ultimele cinci etape din SuperLiga, iar în runda precedentă s-a impus acasă, scor 2-1 cu Oţelul Galaţi.

Rapid este singura echipă din campionat care a câştigat toate meciurile disputate în 2024, trei la număr (4-3 cu FCU 1948 Craiova şi 2-1 cu Oţelul Galaţi, ambele acasă, 2-1 cu Dinamo în deplasare).

În partidele disputate pe terenuri străine în acestă ediţie din SuperLiga, giuleştenii au înregistrat patru succese, şapte remize şi un singur eşec, iar cel mai bun marcator al echipei este Albion Rrahmani, cu opt goluri în campionat.

„Urmează primul meci cu adevărat important din acest an, dar nu este unul decisiv. Nu cred nicio clipă că echipa care pierde iese din calcule. Că pierde din moral, asta da, dar campionatul e lung şi mai este şi play-off-ul”, a declarat Cristiano Bergodi, antrenorul celor de la Rapid.

În meciul din tur, disputat pe 25 septembrie 2023, Rapid s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la CFR Cluj, scor 3-1, după golurile marcate de Rrahmani (5, 61) şi Petrila (71), respectiv, Deac (10); cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 6 decembrie 2023, în Grupa B din Cupa României, tot în Giuleşti, când au temrinat la egalitate, scor 0-0.

Superbet oferă cota 2,00 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul CFR Cluj - Rapid.

CFR Cluj - Rapid


GG
Cotă

2,00

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol