Galatasaray - Kayserispor, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Turciei, este programat, luni, 15 ianuarie, de la ora 19:00, pe Ali Sami Yen din Istanbul, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Galatasaray şi Kayserispor încheie etapa a 20-a din Super Lig cu o partidă în care gazdele, care au un lot mult mai valoros, pornesc cu prima şansă, mai ales că oaspeţii traversează o perioadă de criză.

Galatasaray, campioana en-titre a Turciei, este pe locul 2, cu 48 de puncte, şi este obligată să câştige pentru a nu pierde contactul cu liderul Fenerbahce, în condiţiile în care vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Sivasspor, scor 1-1.

Echipa antrenată de Okan Buruk are cea mai bună defensivă din competiţie, cu 10 goluri primite în 19 etape, şi nu va conta în perioada următoare pe Hakim Ziyech (Maroc) si Cedric Bakambu (RD Congo), care participă alături de echipele naţionale ale ţărilor lor la Cupa Africii pe Naţiuni 2024 (13 ianuarie - 11 februarie).

În meciurile disputate în actuala ediţie de campionat pe teren propriu, Galatasaray a înregistrat victorii pe linie, nouă succese din tot atâtea întâlniri, iar golgheterul echipei este Mario Icardi, cu 12 reuşite în Super Lig.

Kayserispor are 29 de puncte şi se menţine destul de aproape de zona poziţiilor europene, chiar dacă a pierdut ultimele patru meciuri disputate în Super Lig (eşecuri venite după victoria de acasă cu modesta Pendikspor), iar în runda precedentă a cedat pe terenul celor de la Fatih Karagumruk, scor 1-4.

La rândul ei, echipa antrenată de Recep Ucar, care are una dintre cele mai slabe defensive din top 10, cu 27 de goluri încasate în 19 etape, nu poate conta pe Carlos Mane (Guineea Bissau), convocat la echipa naţională a ţării sale pentru CAN 2024.

Kayserispor are trei succese, două remize şi patru eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala ediţie din Super Lig, iar cel mai bun marcator al echipei este Aylton Boa Morte, cu patru goluri în campionat (Mame Thiam, care a marcat de 11 ori, a fost vândut acum câteva zile la Pendikspor pentru 1,2 milioane de euro).

Ultimul meci direct între cele două echipe a avut loc în tur şi s-a disputat pe 19 august 2023, când Kayserispor a remizat pe teren propriu cu Galatasaray, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Galatasaray - Kayserispor.

Galatasaray - Kayserispor 1

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol