Wigan - Manchester United, meci contând pentru turul al treilea din Cupa Angliei, este programat, luni, 8 ianuarie, de la ora 22:15, pe DW Stadium, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester United porneşte ca mare favorită în duelul cu Wigan într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale turului al treilea din FA Cup, fază în care intră în competiţie echipele din Premier League şi din Championship (se dispută o singură manşă, iar în caz de egalitate partida se va rejuca).

Wigan este pe locul 17 în League One (liga a treia) după 26 de etape, cu 27 de puncte (are un meci mai puţin disputat), fiind la doar patru puncte deasupra poziţiilor retrogradabile, şi vine după o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în cea mai recentă etapă a remizat pe terenul lui Barnsley, scor 1-1.

Wigan a început actuala ediţie din Cupa Angliei încă din primul tur, în care s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Exeter City, echipă care activează tot în League One, pentru ca în meciul din turul al doilea, disputat tot în deplasare, să treacă de York City, echipă din National League (liga a cincea), scor 1-0.

Wigan îl are pe banca tehnică pe fostul ei jucător Shaun Maloney (internaţional scoţian, a mai evoluat pentru Celtic şi Aston Villa) şi are în palmares un trofeu FA Cup, cucerit în 2013, într-o finală cu Manchester City, scor 1-0, în care actualul ei antrenor a fost integralist şi a pasat decisiv la golul marcat de Ben Watson în minutul 90+1!

Manchester United ocupă locul 8 în Premier League după 20 de etape, cu 31 de puncte, la nouă distanţă de locurile de Champions League, şi vine după o înfrângere în campionat, 1-2 pe terenul lui Nottingham, a treia în ultimele cinci etape, pe lângă o victorie şi o remiză.

În această perioadă, echipa lui Erik ten Hag, care riscă să fie demis în cazul unei înfrângeri, a fost eliminată din Europa, după ce a terminat doar pe locul 4 în Grupa A din Liga Campionilor (0-1 pe teren propriu cu Bayern Munchen pe 12 decembrie 2023, în ultimul meci; cu un egal ar fi continuat în Europa League), iar din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei) a ieşit încă din optimile de finală, 0-3 acasă cu Newcastle, pe 1 noiembrie 2023.

Manchester United a câştigat de 12 ori Cupa Angliei (doar Arsenal are mai multe trofee în vitrina clubului, 14), ultima oară în 2016, 2-1 într-o finală cu Crystal Palace, şi a mai pierdut de alte nouă ori în ultimul act, cel mai recent în 2023, 1-2 cu rivala locală Manchester City.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia 2016-2017 din FA Cup, în 16-imile de finală, când Manchester United s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Wigan cu 4-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Wigan - Manchester United.

Wigan - Manchester United


2
Cotă

1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol