Bologna - Genoa, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, 5 decembrie, de la ora 21:45, pe Stadio Renato Dall’Ara, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bologna şi Genoa deschid etapa a 19-a din Serie A cu un meci de important pentru ambele echipe rossoblu: gazdele vor să rămână aproape de locurile europene, iar oaspeţii încearcă să se desprindă de zona poziţiilor retrogradabile.

Bologna, revelaţia acestui sezon, este pe locul 5, cu 31 de puncte, la doar două distanţă de locurile de Champions League, deşi vine după o înfrângere categorică, 0-3 pe terenul celor de la Udinese, primul eşec după patru victorii şi un rezultat de egalitate în Serie A.

Echipa antrenată de Thiago Motta s-a calificat la sfârşitul anului trecut şi în sferturile de finală din Cupa Italiei, după ce s-a impus în faţa lui Inter, chiar pe San Siro din Milano, scor 2-1 (următoarea adversară din competiţie este Fiorentina, în deplasare, pe 9 ianuarie).

Bologna este una dintre cele mai eficiente echipe pe teren propriu în actualul campionat, cu şapte succese, o remiză şi un eşec (are şase victorii consecutive, cinci dintre ele fără gol primit; a pierdut acasă doar cu Milan, în chiar prima etapă), iar golgheterul ei este Joshua Zirkzee, cu opt reuşite în Serie A.

Genoa ocupă locul 12, cu 20 de puncte, cu şase peste poziţiile retrogradabile, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a remizat acasă cu Inter, scor 1-1.

Genoa a fost eliminată din Cupa Italiei în optimile de finală, după 0-1 în deplasare cu Lazio, dar este neînvinsă de trei meciuri în Serie A, unde a bifat o victorie, 2-1 pe terenul lui Sassuolo, şi două remize acasă, 1-1 cu Juventus şi tot 1-1 cu Inter.

În partidele jucate în acest sezon în deplasare, echipa antreantă de Alberto Gilardino a câştigat de două ori, a remizat o dată şi a cedat de şase ori, iar cel mai bun marcator al ei este Albert Gudmundsson, cu şapte goluri în campionat.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2021-2022 din Serie A, când au remizat, în tur, pe terenul celor de la Bologna, scor 1-1, pentru ca, în retur, Genoa să cedeze acasă, scor 0-1.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Bologna - Genoa.

Bologna - Genoa 1X

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol