Girona - Atletico Madrid, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Spaniei, este programat, miercuri, 3 decembrie, de la ora 22:30, pe Estadi Montilivi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Girona, marea revelaţie a sezonului 2023-2024, şi Atletico Madrid, cu o evoluţie oscilantă în actuala ediţie de campionat, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 19-a din LaLiga.

Girona este pe locul 2, cu 45 de puncte, tot atâtea câte are şi liderul Real Madrid, dar cu 10 peste Athtletic Bilbao, echipa de pe 5, fiind în acest moment una dintre favoritele la ocuparea unei poziţii de Champions League (1-4).

Echipa antrenată de Michel Sanchez n-a mai pierdut în campionat de pe 30 septembrie, 0-3 acasă cu Real Madrid, singura înfrângere din acest sezon (mai are 14 succese şi trei egaluri), şi vine după trei victorii şi două remize în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a terminat la egalitate, în deplasare, cu Betis, scor 1-1.

Catalanii au înregistrat şapte victorii, o remiză şi o înfrângere în meciurile disputate pe teren propriu în actualul campionat, iar golgheterul echipei este Artem Dovbyk, cu 11 reuşite în LaLiga (Girona are cel mai bun atac din competiţie, cu 42 de goluri marcate).

Atletico Madrid ocupă locul 3, cu 38 de puncte, tot atâtea câte are şi Barcelona, echipa de pe 4, şi vine după un succes obţinut pe teren propriu, 1-0 cu Sevilla, într-o partidă restantă, în urma căruia a ajuns la două victorii, un egal şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri disputate în LaLiga.

În această perioadă, echipa antrenată de Diego Simeone s-a calificat în optimile de finală din Liga Campionilor, după ce s-a clasat pe locul 1 în Grupa E a competiţiei, graţie unui succes înregistrat în ultimul meci, de pe teren propriu, scor 2-0 cu Lazio.

În partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din LaLiga, madrilenii au acumulat 10 puncte, după trei victorii, o remiză şi patru înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Antoine Griezmann, cu 11 goluri în campionat.

În ediţia trecută din LaLiga, Atletico Madrid s-a impus în ambele partide cu Girona, 2-1 pe teren propriu, în tur, şi 1-0 în deplasare, în retur (madrilenii nu au pierdut niciodată în faţa catalanilor, în cele opt dueluri directe anterioare, în care au bifat cinci victorii şi trei remize).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Girona - Atletico Madrid.

Girona - Atletico Madrid
X2
Cotă
1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol