Liverpool - Newcastle, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 1 ianuarie, de la ora 22:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Spot 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool şi Newcastle, două dintre cele mai puternice echipe din fotbalul britanic, deschid noul an cu un derby demn de top 4, într-una din cele mai interesante întâlnirii ale etapei a 20-a din Premier League.

Liverpool are 42 de puncte, cu care a fost campioana turului în Anglia, şi vine după trei victorii (toate în deplasare) şi două egaluri (ambele acasă) în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Burnley, scor 2-0 (a suferit o singură înfrângere în primele 19 runde, 1-2 la Londra cu Tottenham).

În acest interval de timp, „cormoranii” s-au calificat direct în optimile de finală din Europa League, după ce au câştigat Grupa E, în ciuda înfrângerii din deplasare cu Union St. Gilloise, scor 1-2, dar şi în semifinalele din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după ce au trecut pe teren propriu de West Ham United, cu 5-1 (vor juca o „dublă” cu Fulham pentru un loc în marea finală de pe Wembley).

Liverpool este, alături de Manchester City şi Aston Villa, una dintre cele trei echipe neînvinse pe teren propriu în actualul sezon intern, având şapte victorii şi două remize pe Anfield, iar golgheterul ei este Mohamed Salah, cu 12 goluri în Premier League.

Newcastle ocupă locul 9, cu 29 de puncte, la 11 distanţă de poziţiile de Champions League, în condiţiile în care în ultimele cinci etape din Premier League a înregistrat o victorie şi patru înfrângeri, ultimele două eşecuri fiind consecutive, în faţa unor adversare mai slab cotate, 0-1 în deplasare cu Luton şi 1-3 acasă cu Nottingham.

Mai mult, în aceasă perioadă de timp, echipa lui Eddie Howe a fost eliminată din Europa, după ce a terminat doar pe locul 4 în Grupa F din Liga Campionilor (a pierdut meciul decisiv cu Milan, acasă, scor 1-2), dar şi din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), în faza sferturilor de finală, după 1-1 după 90 de minute şi 2-4 la penalty-uri (nu s-au jucat prelungiri), în deplasare, cu Chelsea.

Newcastle este a doua cea mai slabă echipă din Premier League în deplasare, de unde a adus cinci puncte, după un succes, două egaluri şi şase înfrângeri (doar ultima clasată, Sheffield United, stă mai prost, cu patru puncte acumulate pe terenuri străine), iar cel mai bun marcator al „coţofenelor” în campionat este Alexander Isak cu opt goluri.

În meciul tur, disputat pe 27 august, Liverpool s-a impus pe terenul celor de la Newcastle cu 2-1, după golurile marcate de Darwin Nunez (81, 90+3), respectiv, Gordon (25).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Liverpool - Newcastle.

Liverpool - Newcastle


1
Cotă

1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol