Luton - Chelsea, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 14:30, pe Kenilworth Road, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Luton, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, şi Chelsea, departe de aşteptările de la startul sezonului, deschid etapa a 20-a din Premier League cu un meci care pare dezechilbrat la prima vedere, dar în care se poate întâmpla orice.

Luton este pe locul 18, cu 15 puncte, fiind cea mai bine clasată dintre echipele nou-promovate (Burnley este pe 19 cu 11 puncte, iar Sheffiled United pe 20 cu 9 puncte), deşi are un meci mai puţin disputat (cel cu Bournemouth, din deplasare, suspendat în repriza a doua, la scorul de 1-1, după după ce căpitanul ei, Tom Lockyer, s-a prăbuşit pe gazon, se va rejuca integral).

Echipa lui Rob Edwards are a treia cea mai slabă defensivă din campionat, cu 34 de goluri primite, dar vine după după două succese consecutive, 1-0 acasă cu Newcastle şi 3-2 în deplasare cu Sheffield United (are trei victorii şi trei înfrângeri în ultimele şase etape din Premier League).

În partidele disputate în acest sezon pe teren propriu, Luton a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri, iar golgheterul echipei este Elijah Adebayo, cu patru reuşite în actuala stagiune din Premier League.

Chelsea ocupă locul 10, cu 25 de puncte, la 12 distanţă de poziţiile de Champions League, şi vine după două victorii şi trei eşecuri în ultimele cinci meciuri disputate în Premier League, iar în etapa precedentă s-a impus acasă în faţa lui Crystal Palace, scor 2-1.

Chelsea a marcat de fiecare dată în ultimele patru partide şi a înscris 18 dintre cele 31 de goluri reuşite în acest campionat în ultimele nouă meciuri (are, însă, doar trei succese în precedentele opt etape).

La mijlocul săptămânii trecute, echipa lui Mauricio Pochettino s-a calificat în semifinalele din EFL Cup - Cupa Ligii Angliei, după ce a trecut pe teren propriu de Newcastle, 1-1 după 90 de minute şi 4-2 la penalty-uri (nu s-au disputat prelungiri), urmând să joace pentru un loc în finală, de data aceasta în dublă manşă, cu Middlesbrough, echipă din Championship (celălalt duel este Liverpool - Fulham).

Chelsea are trei succese, o remiză şi cinci înfrângeri în partidele din deplasare ale acestei ediţii din Premier League, iar cel mai bun marcator al echipei este Nicolas Jackson, cu şapte goluri înscrise în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 25 august 2023, Chelsea s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Luton cu 3-0, după golurile marcate de Sterling (17, 68) şi Jackson (75).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Luton - Chelsea.

Luton - Chelsea


2
Cotă

1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol