Arsenal - West Ham United, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Angliei, este programat joi, 28 decembrie, de la ora 22:15, pe Emirates Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal şi West Ham United încheie etapa a 19-a din Premier League cu un nou derby londonez, ambele echipe fiind în formă după ultimele rezultate, atât în campionat, cât şi în Europa.

Arsenal este pe locul 2, cu 40 de puncte, cu două mai puţine decât liderul Liverpool, care a jucat deja în această rundă, şi vine după o remiză obţinută pe Anfield, scor 1-1, cu care a ajuns, astfel, la trei victorii, un rezultat de egalitate şi un eşec în ultimele cinci meciuri din Premier League.

În acest interval de timp, echipa lui Mikel Arteta s-a calificat în optimile de finală din Champions League, după ce a câştigat Grupa B, chiar dacă a remizat în ultimul meci, în deplasare, cu Eindhoven, scor 1-1.

„Tunarii” sunt neînvinşi pe teren propriu în acest campionat, cu şapte victorii şi două remize, iar golgheterii echipei sunt Bukayo Saka şi Eddie Nketiah, fiecare cu câte cinci reuşite în Premier League.

Wets Ham United ocupă locul 7, cu 30 de puncte, şi vine după trei succese, o remiză şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a trecut pe teren propriu de Wolverhampton, scor 3-0.

Echipa lui David Moyes participă în Europa League din postura de câştigătoare a precedenti ediţii din Conference League, şi s-a calificat direct în optimile de finală ale competiţiei, după 2-0 acasă cu Freiburg; în schimb, „ciocănarii” au ratat accederea în semifinalele EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după 1-5 în deplasare cu Liverpool.

Patru victorii, un egal şi patru înfrângeri are West Ham United în meciurile disputate pe terenuri străine în actuala stagiune din Premier league, iar cel mai bun marcator al echipei este Jarrod Bowen, cu 11 goluri în campionat.

În ediţia trecută din Premier League, Arsenal s-a impus acasă, în tur, cu 3-1 (a câştigat ultimele opt partide directe de pe teren propriu cu WHU), pentru ca în retur să se consemneze o remiză, pe arena lui West Ham United, scor 2-2 (ultimul meci direct s-a jucat pe 1 noiembrie 2023, în EFL Cup, West Ham United - Arsenal 3-1).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Arsenal - West Ham United.

Arsenal - West Ham United


1
Cotă

1,35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol